Η Συρία θεωρεί τη Ράκκα κατεχόμενη μέχρι να εισέλθει ο στρατός - Πάμε σε σύγκρουση με τους Κούρδους

Etereuti  - pixabay
Freepen.gr - Η αγκίστρωση στο άρμα των ΗΠΑ, η εκτέλεση κάθε εντολής του και το τακίμιασμα με τους αποκεφαλιστές του ISIS, φέρνει πλέον σε δυσχερή θέση του Κούρδους της Συρίας. Την Κυριακή, ένας αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών και Εξωτερικών Συρίων της Συρίας δήλωσε στο SANA ότι η πόλη Raqqa εξακολουθεί να είναι υπό κατοχή.

Ο αξιωματούχος της Συρίας πρόσθεσε ότι οι ισχυρισμοί του Συνασπισμού των  ΗΠΑ ότι η Ράκκα απελευθερώθηκε είναι «απλά ψέματα που αποσκοπούν στην εκτροπή της διεθνούς κοινής γνώμης από τα εγκλήματα που διέπραξαν στην επαρχία της Raqqa».

"Περισσότερο από το 90% της πόλης της Raqqa έχει ισοπεδωθεί λόγω του σκόπιμου και βάρβαρου βομβαρδισμού της πόλης και των πόλεων κοντά της από τη συμμαχία των ΗΠΑ, η οποία κατέστρεψε όλες τις υπηρεσίες και τις υποδομές και ανάγκασε δεκάδες χιλιάδες ντόπιους να εγκαταλείψουν την πόλη και να γίνουν πρόσφυγες ", δήλωσε στο SANA.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι πολίτες της Συρίας, οι οποίοι αναγκάστηκαν να φύγουν από την Raqqa, ζουν σήμερα στους δρόμους και στα στρατόπεδα λόγω των πρακτικών των «λεγόμενων Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων».

Επιπλέον, η πηγή κατηγόρησε την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ SDF ότι έκλεψε την ανθρωπιστική βοήθεια που είχε προορισμό τους ντόπιους ενώ την κατηγορεί για δήμευση ταυτοτήτων και εγγράφων των κατοίκων. Προηγουμένως, η αντιπολίτευση της Συρίας επιβεβαίωσε ότι το SDF κρατάει πρόσφυγες από τις επαρχίες Raqqa και Deir Ezzor μέσα σε στρατόπεδα παρά τη θέλησή τους.

"Οι γρήγορες εκκλήσεις των ΗΠΑ και της συμμαχίας για την ανοικοδόμηση της Raqqa είναι μια πράξη απάτης στην κοινή γνώμη που επιδιώκει να καλύψει τις καταστροφές που προκάλεσαν", πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος συνέχισε και τόνισε ότι η συριακή κυβέρνηση θα συνεχίσει να θεωρεί την πόλη Raqqa κατεχόμενη έως ότου εισέλθει στον Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA).

Ο αξιωματούχος κατηγόρησε επίσης τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και την SDF ότι άφησαν το ISIS να αποχωρήσει από την πόλη για να πολεμήσει τον ιρακινό και το συριακό στρατό σε άλλα μέτωπα.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Συρία εκδίδει μια σαφή δήλωση εναντίον της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ SDF και των δραστηριοτήτων της. Αυτό αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση της Συρίας θεωρεί την SDF πλέον ως απειλή. Μόλις στις 26 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουαλίν Μουάλλεμ δήλωσε ότι είναι δυνατή η διαπραγμάτευση αλλά την εποχή εκείνη, οι συριακές κυβερνητικές πηγές ανησυχούσαν ότι η SDF θα μπορούσε να καταλάβει τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Συρίας ως ένδειξη αδυναμίας. Αυτές οι ανησυχίες επιβεβαιώθηκαν όταν η SDF συνέχισε και κατέλαβε τα στρατηγικά πεδία πετρελαίου Omar και al-Tanak στο Deir Ezzor έστω κι αν απλά οι τρομοκράτες άλλαξαν στολή και επί της ουσίας παρέδωσαν τον έλεγχο δίχως τουφεκιά στους Κούρδους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail