Ρουκέτα Καμμένου: Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό - Όχι στο όνομα "Μακεδονία" ή παράγωγό του

Με την ύψιστη διάκριση του Μεταλλίου Α’ Τάξεως «Χρυσούς Αλέξανδρος» τιμήθηκε από τον Πρύτανη του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Βαρσαμίδη, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος.

Στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

Είναι ξεκάθαρο ότι η Μακεδονία είναι μία και μοναδική. Η μία και μοναδική ελληνική Μακεδονία υπήρξε πάντα και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια στόχος της σλαβικής επιβουλής. Στόχο δεν αποτελεί μόνο η ονομασία, αλλά και η εδαφική ακεραιότητα και το χειρότερο, η σλαβοποίηση της ιστορίας και του πολιτισμού της Μακεδονίας, τουτέστιν του ελληνικού Έθνους.

Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας και βεβαίως δεν θα επιτρέψουμε να καταλήξει αυτή η προσπάθεια στο αποτέλεσμα της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και της παραχάραξης της ιστορίας.

Οποιαδήποτε απόφαση η οποία θα συμπεριλαμβάνει τον ελληνικό όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του στην ονομασία αυτής της σλαβικής οντότητας, θα είναι μία απόφαση η οποία θα αντιτίθεται στην απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών των κομμάτων υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1992. Οποιαδήποτε και αν είναι η λύση για να νομιμοποιηθεί απαιτείται η σύγκληση του Συμβουλίου Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η ομόφωνη απόφαση των Αρχηγών των πολιτικών κομμάτων.

Θέλω να ξεκαθαρίσω, όχι ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας και μέλος της κυβερνήσεως, αλλά ως Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ότι εμείς δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούμε να συμπεριληφθεί ο ελληνικός όρος «Μακεδονία» σε οποιαδήποτε λύση και αν προταθεί με τη δική μας ψήφο.

Οποιαδήποτε τέτοια λύση, πέραν της ομόφωνης απόφασης των κομμάτων, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα λαϊκού δημοψηφίσματος, όπου ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφανθεί. Γιατί τον ελληνικό λαό αφορά η ονομασία της ελληνικής Μακεδονίας και η αφαίρεση από τον ελληνικό λαό της ιστορίας και του πολιτισμού από μια δράκα Σλάβων δεν μπορεί παρά να έχει την απόφαση των Ελλήνων πολιτών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail