Δεν είναι το Ισλαμικό Κράτος - Σφαίρες, ξύλο και μασκοφόροι πράκτορες αρπάζουν κάλπες τρομοκρατώντας τους Καταλανούς

Freepen.gr - Κλίμα βίας και τρομοκρατίας σε βάρος των Καταλανών ψηφοφόρων της Βαρκελώνας από την ισπανική αστυνομία.

Μισή ώρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, άνδρες της ισπανικής αστυνομίας εισήλθαν σε εκλογικά τμήματα και πήραν τις κάλπες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σε ένα εκλογικό κέντρο να ξεσπάσουν επεισόδια όπου οι ένστολοι άνοιξαν πυρ με λαστιχένιες σφαίρες τραυματίζοντας αρκετούς.

Αργότερα και πάλι άνοιξαν πυρ με σφαίρες καουτσούκ όταν υποστηρικτές της ανεξαρτησίας διαδήλωσαν σε βάρος των αστυνομικών αρχών.


Οι διοργανωτές παραβιάζουν σε μερικά τμήματα πριν την αυγή είχαν κρύψει τις κάλπες μέσα σε μαύρες σακούλες ενώ σε ένα σχολείο της Βαρκελώνης, οι ακτιβιστές υπέρ της απόσχισηης κλήθηκαν να χρησιμοποιήσουν παθητική αντίσταση εάν η αστυνομία ενεργούσε για να κλειδώσει το περίπτερο ψηφοφορίας.

Οι καταλανικές αρχές αναφέρουν 465 τραυματίες σε βιαιοπραγίες στο δημοψήφισμα

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του Καταλανικού Δημοψηφίσματος αναφέρουν ότι 465 άτομα τραυματίστηκαν σπό την άσκηση βίας ενώ σε μια περίπτωση τραυματίας που δέχθηκε λαστιχένια σφαίρα στο μάτι χρειάστηκε να χειρουργηθεί.







Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail