Η Παπακώστα είχε ξεγράψει τη ΝΔ πολύ πριν τη διαγράψει ο Κυριάκος αλλά «πάμε για ύπνο Κατερίνα»

Του Στρατή Μαζίδη

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση, λέει ο σοφός (εκτός αν ψηφίζει) λαός. Η Κατερίνα Παπακώστα ούτε ανόητη ούτε άβγαλτη είναι. Η πολιτική της συμπεριφορά με στόχο και τις δύο φορές τον Αδωνι Γεωργιάδη, είχε ένα σαφή μήνυμα. Ποιο; Ότι οι παλαιοί, οι καραμανλικοί δεν ανέχονται τους νεόφερτους και δεν επιθυμούν να τους βλέπουν δε ηγετικές θέσεις.

Οι παλαιοί δε θέλουν αλλαγή ισορροπιών ή νέα δεδομένα στη δική τους Νέα Δημοκρατία. Άλλωστε τι είπε η βουλευτής στη δήλωσή της; Ότι δεν έκανε κάτι κακό και πως παραμένει πιστή στις αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ναι εκείνου που κρατικοποίησε την Ολυμπιακή, άρχισε να βάζει κόσμο στο δημόσιο, θεώρησε πως η Κύπρος βρίσκεται μακριά και δεν έκοψε τον αέρα των Τούρκων όταν άρχισαν τις πρώτες παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι στη ΝΔ, αντιμάχονται μεταξύ τους οι νεκροί. Οι πιστοί του Καραμανλή είτε του παλαιότερου είτε του κουρασμένου που δεν ακούμπησε και οι νεότεροι του Μητσοτάκη δίχως σαφή οδική ατζέντα εξόδου από την κρίση, ενώ παράλληλα ντρέπονται να εκπροσωπούν τις ηθικές αξίες και τις παραδόσεις, κρυβόμενοι πίσω από τερτίπια για να μην ψηφίσουν "προοδευτικά" νομοσχέδια. 

Η ΝΔ είναι απλά ένα κόμμα που δεν έλαβε το μήνυμα των εκλογών του 2009 συνεχίζοντας με τους ίδιους γιους, κόρες, εξαδέρφια, ανήψια κ.ο.κ. αρκούμενοι στο πότε θα σαπίσει η κυβέρνηση για να τη διαδεχθεί.

Δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Αυτός ο πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας, ό,τι χειρότερο πέρασε από το 1974 έως σήμερα, παίζει μόνος του. Το αντίπαλο δέος μόνο δέος δεν προκαλεί. «Πάμε για ύπνο Κατερίνα»...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail