Το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ δηλώνει "παράδοση" της Κρήτης; Οι Κρητικοί δεν είναι Καταλανοί

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Στις 17 Οκτωβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Οίκο των ΗΠΑ η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ! Οι πληροφορίες λένε πως θα συναντηθεί και με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς!
Θα τον συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς!
Πάντως, ενώ πολλοί προσδοκούσαν ότι αυτή η συνάντηση θα δημιουργήσει ελπίδες επενδυτικών προγραμμάτων μέσω συμφωνιών, εν τούτοις τα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά αφού λίγα 24ωρα της επίσκεψης στελεχών ελληνικών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, ενημερώθηκαν από το Μαξίμου πως η επιχειρηματική αποστολή που θα συνόδευε στο ταξίδι του τον Πρωθυπουργό, τελικά ακυρώθηκε!
Τι πραγματικά συνέβη; Μας αρκεί η διαβεβαίωση από ελληνικής πλευράς πώς, καθυστέρησε το γραφείο του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να δώσει την οριστική συγκατάθεση στην επιχειρηματική ελληνική αποστολή και ο εναπομείναν χρόνος δεν επαρκούσε για να κλειστούν τα ραντεβού με επιχειρηματίες της πλευράς των ΗΠΑ;
Μήπως τελικά, θα πρέπει να υποψιαστούμε πώς, κάτι άλλο συμβαίνει;
Μήπως ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να δείξει με αυτόν τον άκομψο τρόπο ότι, θέλει μόνο να βάλει στο τραπέζι τα δικά του ζητήματα, από τη στιγμή που η ρήξη του με τον τουρκικό παράγοντα φαίνεται να είναι προς το παρόν, οριστική;
Και ζητάει τα θέλω του, όχι από θέση αδυναμίας, παρ΄ ότι αυτό θα έπρεπε να ισχύει με βάση τα δεδομένα των σχέσεων ΗΠΑ – Τουρκίας;

Όλος ο “καυγάς” γίνεται για τις Βάσεις της Σούδας και της Ανδραβίδας

Σας ενημέρωνα στο άρθρο μου: “Οι ΗΠΑ τρέμουν το ελληνορθόδοξο τόξο με τη Ρωσία”, που δημοσιεύθηκε στην Ελεύθερη Ώρα την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017 πως, «ειδική Επιτροπή Αμερικανών εμπειρογνωμόνων, βρέθηκε στην Αθήνα για μια εβδομάδα (τον Ιούνιο) και είχε καθημερινές συναντήσεις με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πάνο Καμμένο! Ο οποίος μετά από αυτές τις συναντήσεις δείχνει αναβαθμισμένος από τα υψηλά κλιμάκια των ΗΠΑ! Προϊόν των υψηλών αυτών συζητήσεων, ήταν η αναζήτηση από πλευράς των Αμερικανών της διάθεσης της ελληνικής κυβέρνησης για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των Νατοϊκών Βάσεων στην Ανδραβίδα και στη Σούδα! Ώστε, αυτές να γίνουν και αμερικανικές βάσεις! Για το σκοπό αυτό προτίθενται να διαθέσουν ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσό, πολλών εκατομμυρίων δολαρίων! Ζητούν επίσης, να δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση με 10ετή Σύμβαση και για τις δυο Βάσεις, με 10ετή επιπλέον οψιόν συμβατικής υποχρέωσης για τη Βάση της Ανδραβίδας και 5ετή αντίστοιχα για τη Βάση της Σούδας! Και όλα αυτά επειδή οι ΗΠΑ, έχουν λάβει την απόφαση της αποχώρησης των στρατιωτικών τους δυνάμεων από τη Βάση της Τουρκίας, στο Ινσιρλίκ, από όπου υποστηριζόταν η διεξαγωγή των πολεμικών επιχειρήσεων των Νατοϊκών δυνάμεων, υπό των ΗΠΑ, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους! Στο σημείο αυτό να προσθέσουμε ότι οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να δημιουργηθεί Βάση στην Κάρπαθο»!

Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις μου

Έγραφα επίσης στο ίδιο άρθρο πως, «η εκτίμησή μου ήταν ότι από την πλευρά τους οι ΗΠΑ για να είναι σίγουρες ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχεται πλήρως τα όσα έχουν ήδη συμφωνήσει με τον Πάνο Καμμένο, αναμένουν σύντομα τον Έλληνα Πρωθυπουργού στη Ουάσιγκτον (θα ορισθεί η ημερομηνία επίσκεψης) αφού υπάρχει ήδη η πρόσκληση από τον Αντιπρόεδρο της αμερικανικής κυβέρνησης κ. Μάικ Πενς!
Βέβαια, οι ΗΠΑ αυτήν την χρονική στιγμή δεν έχουν πολυτέλεια στις επιλογές τους, αφού, προς το παρόν η επιλογή της Ελλάδος είναι μονόδρομος για τον ζωτικό χώρο για τους Αμερικανούς, της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου, από τη στιγμή που είναι τεταμένες οι σχέσεις τους με την Τουρκία».
Μετά από 2 και πλέον μήνες, διαπιστώνεται ότι οι εκτιμήσεις μου επαληθεύτηκαν!
Αφού και το ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού πραγματοποιείται στις 17 Οκτωβρίου, αλλά και όλα τα ΜΜΕ αναφέρουν πως ο διακαής πόθος της πρόσκλησης του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, είναι οι Βάσεις της Σούδας και της Ανδραβίδας, αλλά κυρίως της Σούδας!

Οι Κρητικοί δεν είναι Καταλανοί

Έτσι, το ζήτημα είναι ότι το πλεονέκτημα το έχει ο Έλληνας Πρωθυπουργός!
Θα πρέπει λοιπόν, από θέση ισχύος να θέσει ζήτημα ασφάλειας της Κρήτης – είναι αδύνατον να μην τον έχουν ενημερώσει οι Υπηρεσίες μας – αφού στην Κρήτη δρα τεράστιο δίκτυο πρακτόρων – κατασκόπων οι οποίοι ωε επί το πλείστον φέρουν το κάλυμμα του “φιλήσυχου συνταξιούχου”! Αυτοί, οι χαμηλού προφίλ αλλά ιδιαιτέρως αποτελεσματικοί κατάσκοποι δουλεύουν προκειμένου να φουντώσουν στην Κρήτη αποσχιστική τάση για αυτονομία και ανεξαρτησία από την Μητέρα Ελλάδα! Και γνωρίζουμε πως, δεν είναι χθεσινά αυτά τα σενάρια! Όπως ακριβώς δεν ήταν και στην Καταλονία, που το ζήτημα της ανεξαρτησίας της από την Ισπανία, έχει διχάσει τον ισπανικό λαό και οδηγεί την Ιβηρική χώρα σε εμφύλιο πόλεμο!
Στην Κρήτη αυτά τα επικίνδυνα παιχνίδια τα παίζουν πρωτίστως Γερμανοί και Τούρκοι!
Θα πρέπει λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας να θέσει στο τραπέζι της συζήτησης, αυτά τα εγκληματικά σενάρια εις βάρος της Ελλάδος! Παρ΄ ότι είναι σίγουρο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ τα γνωρίζει και ίσως σιωπηρώς να τα στηρίζει, αφού τα οικονομικά συμφέροντα από τον “πλούτο” της Κρήτης είναι τεράστια!
Αλλά θα πρέπει ο Αμερικανός Πρόεδρος να γνωρίζει ότι, οι Κρητικοί δεν είναι Καταλανοί!

Ας θέσει ζητήματα, επιτακτικά ο Τσίπρας και όχι να ζητιανέψει

Θα πρέπει να θέσει πολλά ζητήματα ο Έλληνας Πρωθυπουργός στον Πρόεδρο των ΗΠΑ και που πιστεύουμε ότι γνωρίζει ο Νίκος Κοτζιάς!
Το κορυφαίο όμως και από οικονομικής πλευράς, αλλά και από αμυντικής ασφάλειας της χώρας μας, είναι τα ναυπηγεία! Και εξηγούμαι!
Η Κίνα, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και η Ταϊβάν, διαθέτουν πολλά φθηνά και οργανωμένα ναυπηγεία τα οποία προτιμούν, οι ανά τον κόσμο πλοιοκτήτες για την ναυπήγηση των σκαφών τους, αλλά και λόγω της τεχνογνωσίας που διαθέτουν, αλλά κυρίως λόγω του χαμηλού κόστους ναυπηγήσεως και επισκευής των σκαφών!
Ωστόσο, η επερχόμενη πολεμική θύελλα στην Κορεατική χερσόνησο θα καταστρέψει ή έστω θα καταστήσει δυσχερή την ομαλή λειτουργία αυτών των ναυπηγείων!
Έτσι, είναι ευκαιρία με αυτή την προοπτική, να δημιουργηθεί η αναγέννηση των ελληνικών ναυπηγείων και των ναυπηγοεπισκευαστικών ζωνών, από τη στιγμή που διαθέτουμε ανώτερη τεχνογνωσία και απόλυτα καταρτισμένο προσωπικό!
Από αυτήν την εξέλιξη θα βγούμε πολλαπλώς κερδισμένοι, αφού θα δημιουργηθούν και πολλές θέσεις εργασίας!

Όχι παιχνίδια με την Κρήτη

Αληθεύει ότι προσφάτως η Ένωση Λιμενικού Σώματος ζήτησε ένα μεγάλο πλοίο επιφανείας και περιπολίας ανοικτής θάλασσας, το οποίο θα επιτηρεί και θα διαφυλάσσει την Κρήτη;
Εάν ναι, δεν θεωρεί η κυβέρνηση ότι πρέπει αυτό να δοθεί, αφού θα εξασφαλιστεί εν πολλοίς η αποτροπή εισόδου στο νησί από τρομοκρατικά – τζιχαντιστικά στοιχεία;
Θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι! Η Κρήτη είναι ελληνική και θα παραμείνει! Και πρώτοι που πρέπει να το καταλάβουν, είναι ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Αμερικανός Πρόεδρος!
Με την Κρήτη παιχνίδια δεν μπορεί να παίξει ουδείς!
Τελεία και παύλα!
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...