Βγήκαν τα μαχαίρια στον ιρακινό Κουρδιστάν - Αλληλοσπαράσσονται μεταξύ τους οι Κούρδοι για την απώλεια του Κιρκούκ

Freepen.gr - Την ώρα που ο ιρακινός στρατός ετοιμάζεται να ελέγξει το σύνολο των συνόρων με τη Συρία μετά τον έλεγχο του Κιρκούκ και των ενεργειακών πηγών, οι Κούρδοι μουδιασμένοι από τον αιφνιδιασμό αλληλοσπαράσσονται.

Είχαν προηγηθεί ανακοινώσεις με τις οποίες έμπαιναν στο στόχαστρο τόσο το Ιράν όσο και οι ΗΠΑ για τα όσα συνέβησαν στο Κιρκούκ.

Ο Μασούντ Μπαρζανί έκανε λόγο για αποφάσεις μιας ομάδας ανθρώπων συγκεκριμένου κουρδικού πολιτικού κόμματος που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια του Κιρκούκ και καταλήγει λέγοντας ότι οι θυσίες του κουρδικού έθνους αργά ή γρήγορα θα ευοδώσουν.


Την ίδια ο επικεφαλής του PUK (Πατριωτική Ενωση του Κουρδιστάν) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τον Μπαρζανί να παραιτηθεί για την αποτυχία του δημοψηφίσματός του και να απολογηθεί στον κουρδικό λαό.

Σε κάθε περίπτωση ο Μπαρζανί διαπίστωσε πως ένα δημοψήφισμα από μόνο του δεν είναι αρκετό αλλά και πόσο μακριά είναι πρόθυμες να φτάσουν οι ΗΠΑ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail