Διεμφυλικό αδιέξοδο στη ΝΔ - Ψάχνεται να βρει τι πολιτικό φύλο είναι

zjazjazoie - pixabay.com
Του Στρατή Μαζίδη

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της αλλαγής φύλου από τα 15 με μια απλή δήλωση, κάτι σαν το με ένα νόμο και σε ένα άρθρο. Τα πασοκοποτάμια είναι υπέρ εφόσον ψηφίσει κι ο Πάνος Καμμένος, που μάλλον θα χάσει ακόμη ένα κάστρο ηθικών αξιών και παραδόσεων, των οποίων αυτοπαρουσιάστηκε το 2015 ως προστάτης.

Η Νέα Δημοκρατία όμως; Τι λέει; Για την ώρα τίποτε. Περιμένει να δει, λέει, και να τοποθετηθεί, λέει, στην ολομέλεια, λέει. "Ρε είσαι ή δεν είσαι;" όπως έλεγε και ο αρχιμάστορας στο τέλος του "η δε γυνή ινά φοβήται τον άνδρα" στον Αντωνάκη για τα υλικά. Βασικά η Νέα Δημοκρατία δε λαμβάνει ξεκάθαρη θέση για τίποτε. Είναι με το χωροφύλακα και τον αστυφύλακα.

Εθνικά θέματα, ιθαγένειες, κρίση με την Εκκλησία κι ένα σωρό άλλα. Ποιες είναι οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας; Τις γνωρίζει κανείς;

Θέλει το παραδοσιακό ακροατήριο αλλά ντρέπεται να το δηλώσει ξεκάθαρα. Ψηφίζει τα "προοδευτικά" νομοσχέδια γιατί επιθυμεί τις ψήφους των αυτοπροσδιοριζομένων ως προοδευτικών, αλλά φοβάται την αντίδραση του βασικού κορμού των ψηφοφόρων της.

Δεν είναι τυχαίο που έχει καθηλωθεί δημοσκοπικά. Το οποιοδήποτε άλλο κόμμα και ένας οποιοσδήποτε άλλος ηγέτης θα είχε ήδη εξαφανίσει τον Τσίπρα. Εδώ φτάσαμε στο σημείο να θεωρούν πολλοί τον πρωθυπουργό που ξεχωρίζει τη Λέσβο από τη Μυτιλήνη ως κορυφαίο πολιτικό μυαλό, ενώ απλά δεν έχει αντίπαλο.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σα μία ομάδα ποδοσφαίρου που βρίσκεται να προηγείται στο σκορ από λάθος της άμυνας του αντιπάλου και όχι γιατί παίζει ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο αλλά επαναπαύεται στο 1-0 μη κατεβάζοντας την μπάλα φοβούμενη να μην υποδειχθεί σε πολιτική θέση οφ σάιντ.

Ωστόσο θα πρέπει κάποια στιγμή να επιλέξει σε ποιο πολιτικό φύλο ανήκει. Η τακτική της ικανοποίησης των πάντων συνήθως αποδεικνύεται καταστροφική. Το κλείσιμο της δημοσκοπικής ψαλίδας είτε είναι αληθινό, είτε τεχνητό θα έπρεπε να έχει ήδη ανησυχήσει την ερμαφρόδιτη αξιωματική αντιπολίτευση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail