Σκοτεινό θρίλερ σε εξέλιξη γύρω από τα πετρέλαια του Ομαρ - Νέα ανατροπή των δεδομένων

φωτο southfront.org
Freepen.gr - Νέα ανατροπή των δεδομένων γύρω από την υπόθεση του ποιος ελέγχει τα στρατηγικά πετρέλαια του Ομαρ στο Ντέιρ Εζόρ ανατολικά του Ευφράτη.

Πριν λίγες ημέρες είχε ανακοινωθεί ότι ο συριακός στρατός απέκτησε τον έλεγχο των εγκαταστάσεων, άλλωστε για αυτό προήλασε ταχύτατα για την απελευθέρωση της αλ Μαγιαντίν. Στη συνέχεια διαβάζουμε ότι τοπικές σουνίτικες φυλές που είχαν στρατευθεί με τον ISIS ελέγχοντας τις πηγές, άλλαξαν σακάκια και φόρμες με τις SDF να ανακοινώνουν τον έλεγχο των πηγών.

Η ιστοσελίδα που παρουσιάζει το διαδραστικό πολεμικό χάρτη της περιοχής άλλαξε πάλι το χρώμα κατά το ήμισυ. Σήμερα όμως έρχονται στο φως νέα στοιχεία. Ο Σύριος ανταποκριτής Wael Al Hussaini σημείωσε στο twitter χθες ότι ακόμη οι SDF δεν έχουν δώσει οπτικο-ακουστικό υλικό από τις πηγές του Ομαρ.



Απεναντίας κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο διαδίκτυο το οποίο όμως ήταν ορισμένα χρόνια πίσω από επιχειρήσεις ισλαμιστών σε πηγές σε άλλες περιοχές της Συρίας. Την ίδια επισήμανση κάτι και το Southfront.org:

The Kurdish-dominated Syrian Democratic Forces (SDF) have still not been able to provide any photos or videos from the Omar oil fields area and nearby points that were seized by the US-backed force on October 22.



Μέσα σε όλα αξίζει να σημειωθεί η πληροφορία που μεταδίδει το dimpenews το οποίο έχει βρεθεί τρεις φορές πιο μπροστά και από την πρώτη γραμμή του πολέμου στη Συρία έχοντας πάντα καλή πληροφόρηση και ενημερωτικές πηγές. Το dimpenews αναφέρει ότι «ο αμερικάνικος στρατός αιχμαλώτισε 20 στρατιώτες του Συριακού Αραβικού Στρατού  (SAA) μετά από μια επιχείρηση με ελικόπτερα και αερομεταφορά στο πετρελαικό πεδίο Al Omar αναφέρει μέσο στις 24/10/17 που διατείνεται ότι οι πληροφορίες του δεν προέρχονται από αδύναμη πηγή».

 Κάτι πολύ μεγάλο βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Ντέιρ Εζόρ με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail