Σάλος στην Αίγυπτο - «εθνικό καθήκον να βιάζονται οι γυναίκες που φορούν σκισμένα τζινς»

Freepen.gr - Το Εθνικό Συμβούλιο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (NCWR) θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στο Γενικό Εισαγγελέα σχετικά με πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις που υποκινούν τη σεξουαλική παρενόχληση και τη βία στις γυναίκες σύμφωνα με το dailynewsegypt.com.

Ο γνωστός συντηρητικός και αμφιλεγόμενος δικηγόρος Nabih Al-Wahsh δήλωσε στην τηλεόραση ότι η σεξουαλική παρενόχληση και ο βιασμός θα είναι «εθνικό καθήκον» που πρέπει να εκπληρώνεται όταν τα κορίτσια «δεν έχουν αυτοσεβασμό» ή «φορούν σκισμένα παντελόνια».

Η επικεφαλής της NCWR Maya Morsi καταγγέλλει αυτούς τους ισχυρισμούς. Μια δήλωση που δημοσίευσε το Συμβούλιο την Κυριακή τις χαρακτήρισε ως ντροπή που παραβιάζουν το σύνταγμα το οποίο διασφαλίζει την προστασία των γυναικών από όλες τις μορφές βίας.

Το συμβούλιο δήλωσε ότι υπέβαλε καταγγελία στο Ανώτατο Συμβούλιο Πληροφορικής εναντίον του δικηγόρου - του οποίου η εργασία είναι να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ανθρώπων - και το κανάλι στο οποίο μεταδόθηκαν οι δηλώσεις του. Ο Al-Wahsh αντιμετώπισε επίσης κριτική στα κοινωνικά μέσα και σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Ο Al-Wahsh επιμένει, προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον εαυτό του μέσω μιας δήλωσης στην τοπική ιστοσελίδα Al-Watan την Πέμπτη, ουποστηρίζοντας την ίδια έκφραση και είπε ότι η κόρη του θα άξιζε επίσης την ίδια τύχη εάν αποφασίσει να φορέσει σκισμένα τζινς που αποτελούν πρόσκληση σε σεξ.

Τα σκισμένα τζινς έχουν προκαλέσει αρκετές διαμάχες τους τελευταίους μήνες, με επιχειρήματα από δημόσιους αξιωματούχους ότι πρέπει να απαγορευτούν σε ορισμένα σημεία, όπως τα πανεπιστήμια.

Εν τω μεταξύ, η σεξουαλική παρενόχληση αντιμετωπίζεται ανεπαρκώς παρά την ποινικοποίησή της στο αιγυπτιακό δίκαιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail