Με την όπισθεν οι Κούρδοι στο Ιράκ - Ταπεινωμένος ο Μπαρζανί μαζεύει τα περί ανεξαρτησίας και ζητά διάλογο με τη Βαγδάτη

φωτο @ReutersUK
Freepen.gr - Ένα βήμα πίσω για την κουρδική τοπική κυβέρνηση του βορείου Ιράκ η οποία προτείνει στη Βαγδάτη το "πάγωμα του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος". Αυτό απέχει φυσικά από την απαίτηση των Ιρακικών για ακύρωσή του, ωστόσο συνιστά μια μεγάλη αλλαγή στην πολιτική των Κούρδων.

Το αίτημα της ανεξαρτησίας των Κούρδων του Ιράκ φαίνεται ότι μπαίνει πλέον σε δεύτερη μοίρα καθώς οι όμορες χώρες είναι εχθρικά κείμενα, οι ΗΠΑ τηρούν στάση ουδετερότητα, το Ισραήλ κείται μακράν ενώ, ίσως το βασικότερο, τα πετρέλαια του Κιρκούκ περασαν στον έλεγχο του Ιράκ.



Την ίδια στιγμή ο Ιρακινός πρωθυπουργός Αλ Αμπάντι βρίσκεται στην Αγκυρα για συνομιλίες με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ και τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν όπου το βασικό θέμα αποτελούν οι εξελίξεις με τους Κούρδους.



Ενδεχομένως όμως βασικό θέμα της ατζέντας να αποτελεί η διακήρυξη της Βαγδάτης ότι θα κινηθεί για τον έλεγχο του αγωγού πετρελαίου που καταλήγει στο Τσεϊχάν της Τουρκίας και περνά μέσα από το ιρακινό Κουρδιστάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail