Ισλαμιστής έσφαξε στη μέση του δρόμου δύο περαστικούς στο σταθμό του τρένου της Μασσαλίας

(AFP Photo/ANNE-CHRISTINE POUJOULAT)
Freepen.gr - Ένας ύποπτος ισλαμιστής έσφαξε δύο περαστικούς στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό στη Μασσαλία την Κυριακή προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί από στρατιώτες που περιπολούν εκεί, όπως ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι και η αστυνομία και μεταδίδει το AFP.

"Δύο θύματα έχουν μαχαιρωθεί μέχρι θανάτου", δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομίας, Olivier de Mazieres, για την επίθεση που έλαβε χώρα στις 1:45 μ.μ..

Ο τοπικός εισαγγελέας κ. Xavier Tarabeux δήλωσε ότι ο εκτελεστής εκτελέστηκε επί τόπου από στρατιώτες, ενώ η αστυνομία της Μασσαλίας παρότρυνε ανθρώπους στην πόλη να αποφύγουν την περιοχή γύρω από το σταθμό Saint-Charles στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης.

Ο δράστης πιστεύεται ότι φώναξε "Allahu Akbar" (ο Θεός είναι μεγάλος) πριν επιτεθεί στους περαστικούς, σύμφωνα με μια πηγή κοντά στην έρευνα του AFP υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Οι επιθέσεις ισλαμιστών εξτρεμιστών από το 2015 έχουν αφήσει 239 νεκρούς στη Γαλλία, σύμφωνα με το AFP πριν το περιστατικό της Κυριακής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail