Ένας δάσκαλος από το Κιλκίς κατέγραψε τη μεγάλη αλήθεια για τη Νέα Δημοκρατία

harutmovsisyan - pixabay
Του Στρατή Μαζίδη

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφουν από μια στασιμότητα της Νέας Δημοκρατίας έως έναν περιορισμό της διαφοράς με το ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε ουδέποτε κατεγράφη ένας θριαμβευτικός άνεμος υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι διαφορές αυξάνονταν διότι βυθιζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Απλά τα πράγματα.

Πιστεύει ή όχι κανείς τις δημοσκοπήσεις, αρκεί να αφουγκραστεί την ατμόσφαιρα για να το καταλάβει. Σήμερα όμως κράτησα μια πολύ ωραία παρατήρηση του Δημήτρη Νατσιού, δασκάλου από το Κιλκίς στο άρθρο του "Νέρωνες και Διοκλητιανοί στα σχολεία" που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο. Σε κάποιο σημείο ο κ. Νατσιός σημειώνει για τη ΝΔ ότι πρόκειται για «κόμμα το οποίο επιδίδεται σε κάποια τσιμπολογήματα πατρίδας, θρησκείας, οικογένειας για να παραπλανά τους αφελείς». Τσιμπολογήματα!

Η σημερινή Νέα Δημοκρατία δεν έχει (ξεκάθαρες) θέσεις για τα ζητήματα αυτά ενώ θέλει να παρουσιάζεται ως ο βασικός εκφραστής του παραδοσιακού ακροατηρίου. Δεν είναι όμως και μάλλον ουδέποτε υπήρξε. Πχ ο Ράλλης δεν ήταν εκείνος που κατήργησε την καθαρεύουσα; Πώς μπήκε η ωρολογιακή βόμβα στην πλούσια ελληνική γλώσσα;

Μήπως να θυμηθούμε τον καταλληλότερο Κώστα Καραμανλή που έτρεχε να υπογράψει το δημοψήφισμα του Χριστόδουλου φροντίζοντας να τον φωτογραφίζουν για να πάρει τις χριστιανικές ψήφους και όταν εξελέγη κατάπιε την υπόσχεσή του για προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος; Το να μην αναγράφεται το θρήσκευμα για κάποιον που το επιθυμεί δεν αποτελεί καταπίεση; Η ΝΔ που φώναζε για τα Ιμια, τι έκανε όταν δολοφόνησαν στον αέρα τον Κώστα Ηλιάκη; Παρέδωσε το δολοφόνο στην Τουρκία.

Η Νέα Δημοκρατία οικειοποιείται έναν χώρο για τον οποίο ντρέπεται. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αλλά δεν είναι μόνο τα παραπάνω που αιτιολογούν την εικόνα της ΝΔ. Τα τσιμπολογήματα αφορούν όλα τα θέματα. Θα μειώσουν τους φόρους με ευχές και όχι γιατί πχ θα απολύσουν περιττούς δημοσίους υπαλλήλους. Εύχονται να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ αλλά δε θα τον καταργήσουν κιόλας. Μιλούν για ανανέωση αλλά δεσπόζουν οι κόρες, οι γιοι, οι αδερφές, τα ανήψια, τα εξαδέρφια.

Η Νέα Δημοκρατία πέθανε μαζί με τον Κώστα Καραμανλή στις εκλογές του 2009 διότι απογοήτευσε. Ωστόσο τότε δεν υπήρξε το απαραίτητο πολιτικό σάρωμα και οι αναγκαίες εκκαθαρίσεις για να ανανεωθεί ο χώρος. Τυχαίο ήταν ότι και επί Σαμαρά η ΝΔ δεν τράβαγε δημοσκοπικά ενώ το ΠΑΣΟΚ εφάρμοζε μνημόνια;

Η Νέα Δημοκρατία το 2009 καλώς ή κακώς αποδοκιμάστηκε. Τα μηνύματα όμως δεν ελήφθησαν. Τα ίδια πρόσωπα παρέμειναν πρωταγωνιστές είτε με Σαμαρά είτε με Μεϊμαράκη είτε με Μητσοτάκη. Το 2012 έφτασαν στο σημείο να πάρουν 18% στις πρώτες εκλογές του Μαΐου ενώ οι ΑΝΕΛ αποσπούσαν σχεδόν 11%. Το Σεπτέμβριο του 2015 και με την ολοκληρωτική καταστροφή να επέρχεται, πέτυχαν να ξαναχάσουν με μεγάλη διαφορά. Πάλι δεν κατάλαβαν τίποτε.

Δεν ξέρω ποια είναι η σωστή πορεία και δε με αφορά άμεσα. Μια φορά πάντως με ασάφειες, μη θέσεις (όποιες κι αν είναι αυτές) και τα ίδια πρόσωπα ξανά και ξανά, ακόμη κι αν ξανακυβερνήσει, δε θα είναι για πολύ.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...