Κουνά το δάκτυλο ο ψευδομουφτής της Κομοτηνής - «500.000 μουσουλμάνοι στην Αθήνα και δεν έχουν τζαμί» - Σειρά κατηγοριών

Freepen.gr - Στο στόχαστρο την Ελλάδα βάζει ο ψευδομουφτής Ιμπραήμ Σερίφ με αποκλειστική συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο "Ανατολή" και τον Fatih Hafiz Mehmet ανοίγοντας ευρεία ισλαμική ατζέντα για σειρά ζητημάτων.

«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην ΕΕ χωρίς τζαμί στην πρωτεύουσα. Υπάρχουν περίπου μισό εκατομμύριο μουσουλμάνοι στην Αθήνα. Αυτοί οι άνθρωποι προσεύχονται σε υπόγεια και μη υγιεινά μέρη. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ένα σωστό τζαμί»

Ο Σέριφ δήλωσε ότι η κατασκευή ενός τζαμιού συνεχίζεται, αλλά «δεν θα το πιστέψω μέχρι να το δω για προσευχή. Υποθέτω ότι θα χρειαστούν πολλά ακόμα χρόνια για να ολοκληρωθεί».

Ο Σερίφ είπε επίσης ότι κάποια μικρότερα τζαμιά στην Αλεξανδρούπολη, τη Βέροια καθώς και τη Θεσσαλονίκη και το Διδυμότειχο του Έβρου κλείστηκαν από τις ελληνικές αρχές.

"Οι άνθρωποι εκεί άνοιξαν για πρώτη φορά έναν σύλλογο και στη συνέχεια συνωστίζονται κάτω από την ίδια στέγη με το σύλλογο για να προσευχηθούν"

Ο Σέριφ δήλωσε ότι ο επίσημος λόγος για το κλείσιμο ήταν ότι δεν διέθεταν σωστές εξόδους φωτιάς, αλλά πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις που να πληρούν αυτό το πρότυπο.

Επιπλέον, ο Σερίφ δήλωσε ότι πολλά οθωμανικά μνημεία στην Ελλάδα είναι καταδικασμένα να εξαφανιστούν, συμπεριλαμβανομένων των υπό κατάρρευση τζαμιών σε Ρόδο και Κω.

Ανέφερε επίσης ότι ενώ η Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού (ΤΙΚΑ) επισκευάζει πολλά οθωμανικά μνημεία στα Βαλκάνια, δεν τους επιτρέπεται να το κάνουν στην Ελλάδα:

"Για παράδειγμα, το Τζαμί Celebi Mehmet στο Διδυμότειχο υπέστη πυρκαγιά πριν από μερικούς μήνες. Είναι ιστορικά το πρώτο τέμενος στα Βαλκάνια. Τώρα παραμένει για τρεις μήνες στην ίδια κατάσταση. Δεν ξέρω τι θα συμβεί σε αυτό".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail