Το PKK τα 'πε...κακά για την Αγκυρα - Σε μια εβδομάδα εξουδετέρωσε 28 στρατιώτες κι έτρεψε τους Τούρκους σε φυγή

Freepen.gr - Δύσκολα τα πράγματα για το δεύτερο στρατό του ΝΑΤΟ σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση του του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) καθώς μόνο την περασμένη εβδομάδα, 28 μέλη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών.

Δεκαπέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 31 Αυγούστου σε επιδρομή σε τουρκική στρατιωτική συνοδεία που ταξίδευε μεταξύ Cukurca και στο κέντρο του Hakkari ενώ τουλάχιστον ένα τεθωρακισμένο όχημα καταστράφηκε.

Εν τω μεταξύ, τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και έξι περισσότεροι τραυματίστηκαν αφού οι μαχητές του ΡΚΚ άνοιξαν πυρ σε μια μυστική μονάδα που αναπτύχθηκε στην περιοχή Semdinli. 

Ένας τέταρτος στρατιώτης δολοφονήθηκε από την ίδια μονάδα PKK την 1η Σεπτεμβρίου κοντά στο λόφο Koordine, μετά τον οποίο οι Κούρδοι αντάρτες χτύπησαν την περιοχή με σφοδρά πυρά.

Σύμφωνα με τη δήλωση, οι μαχητές του PKK ξεκίνησαν μια τοπική επίθεση στο χωριό Sapatan στην περιοχή Semdinli στις 2 Σεπτεμβρίου, αναγκάζοντας τον τουρκικό στρατό να αποχωρήσει από την περιοχή.

Την ίδια ημέρα, οι αντάρτες του ΡΚΚ εισέβαλαν σε ένα σημείο ελέγχου στην περιοχή Osyan της επαρχίας Siirt, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο Τούρκων στρατιωτών.

Στις 29 Αυγούστου, περισσότεροι επτά Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν ένα τεθωρακισμένο όχημα έπληξε άμεσα ένα αντι-αρματικό όχημα ενώ εκινείτο μεταξύ των χωριών Hiseti και Kerze με το πλήρωμα του οχήματος να καίγεται ζωντανό μέσα σε αυτό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail