Αποκαλύπτουμε πως έγινε ο βομβαρδισμός των Κούρδων από τα Ρωσικά Mig-29SMT - Γιατί δεν αντέδρασαν οι ΗΠΑ

Του Στρατή Μαζίδη

Η ισραηλινή debka προέβη σε μια σημαντική δημοσίευση σύμφωνα με την οποία τα ρωσικά αεροπορικά πληρώματα στη Συρία υπόκεινται σε νέες εντολές για άμεση και άμεση ανταπόκριση για βομβαρδισμούς του αέρα, χωρίς επιβεβαίωση από τις υψηλές εντολές από τη Λατάκια ή τη Μόσχα.

Αυτή η αλλαγή έχει δώσει μεγάλη δύναμη στους αξιωματούχους της Συρίας και της Χεζμπολάχ στο έδαφος για να πάρουν τον πόλεμο στα χέρια τους. Αυτό οδήγησε άμεσα τα ρωσικά αεροπλάνα σε βομβαρδισμό των αμερικανοκίνητων κουρδικών SDF έξω από το Deir ez-Zour της ανατολικής Συρίας το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου.

Πριν τα νέα ισχύοντα, τα αιτήματα για ρωσική αεροπορική κάλυψη δεν εγκρίνονταν αυτόματα.

Η άδεια που απονέμεται πλέον στους Συριακούς και τους διοικητές της Χεζμπολάχ ενισχύει δραματικά την αυτονομία της Συρίας στο πολεμικό επίπεδο.

Αυτήν την αλλαγή μετέφερε ο Ρώσος υπουργός Αμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, στον  Μπασάρ Ασάντ στη Δαμασκό την περασμένη Πέμπτη στις 14 Σεπτεμβρίου όπου αποφασίστηκε η διάσχιση του Ευφράτη και η απελευθέρωση όλων των θέσεων και πόλεων από τη Μαγιαντίν έως το Αλ Μπουκαμάλ στα σύνορα με το Ιράκ. Η συμφωνία συμπεριλαμβάνει  ρωσική αεροπορική και υλικοτεχνική υποστήριξη.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας έφυγε μετά στη Τεχεράνη - αυτή τη φορά μυστικά - για να συζητήσει τα νέα σχέδια της Ρωσίας για τη Συρία με την ηγεσία του Ιράν.

Η ισραηλινή ιστοσελίδα είχε εξαρχής συνδέσει την επίθεση με την παρουσία στη Συρί έξι νέων Mig-29SMT.

Εδώ όμως θα πρέπει να σημειώσουμε πως η Μόσχα απορρίπτοντας τις καταγγελίες των ΗΠΑ για σκόπιμο χτύπημα είχε απαντήσει μεταξύ άλλων για να εκθέσει τον άξονα ΗΠΑ-Κούρδοι-ISIS ότι πως είναι δυνατόν να υπήρχαν στο σημείο Κούρδοι των SDF αφού τις προηγούμενες ημέρες δεν είχε παρατηρηθεί καμία μάχη, όπως θα ήταν το λογικό επόμενο όταν οι SDF ξεκίνησαν την προέλασή τους από την ανατολική πλευρά του Ντέιρ Εζορ. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί η καταγγελία ότι τοπικές φυλές που μέχρι χθες ήταν στο πλευρό του ISIS, απλά άλλαξαν σακάκια ενώ υπήρξε και σχετική δημοσίευση φωτογραφιών.

Η ξαφνική παρουσία των Κούρδων από τη μια στιγμή στην άλλη έξω από την πόλη βρίσκοντας δρόμο ελεύθερο ενώ δυτικά του Ευφράτη ο στρατός πολεμούσε σκληρά να σπάσει την πολιορκία, πιθανότατα εξόργισε όλα τα μέρη.

Συνεπώς οι Σύριοι και οι Ιρανοί μέσω των νέων κανόνων έδωσαν την εντολή για αεροπορικό βομβαρδισμό και οι Ρώσοι καλύφθηκαν πίσω από τα παραπάνω λογικοφανή επιχειρήματα στα οποία δεν έλαβαν απάντηση.

Η αλήθεια είναι πως οι ΗΠΑ μεθόδευσαν μέχρι ενός σημείο τη διάλυση μιας χώρας δίχως σχέδιο αλλά βοηθώντας πότε τον FSA, πότε την ISIS και πότε τους Κούρδους.

Ωστόσο το Κρεμλίνο ξεκαθάρισε στην Ουάσινγκτον ότι, αφού είχε επενδύσει μαζικούς στρατιωτικούς και χρηματοοικονομικούς πόρους στη Συρία, δεν είχε καμία πρόθεση να αφήσει τις φιλοαμερικανικές δυνάμεις να μοιραστούν τα επινίκια της τελικής νίκης επί του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ή συμπληρώνουμε εμείς, τα πετρέλαια στο συρο-ιρακινά σύνορα.

Το Πεντάγωνο αυτή τη φορά δεν είχε απέναντί του Sukhoi του 1970 αλλά ένα από τα καλύτερα μαχητικά παγκοσμίως με Ρώσους πιλότους. Ποιος θα τολμούσε να σηκωθεί να καταρρίψει τα Mig-29SMT; Θα τα κατάφερνε; Ή ακόμη καλύτερα, οι S-400 θα τον άφηναν έστω να προσεγγίσει;

Η Ρωσία δείχνει να κινείται από θέση ισχύος και να έχει το πλεονέκτημα των κινήσεων. Έχει σχέδιο και συμμάχους. Οι ΗΠΑ δεν έχουν σχέδιο και διαθέτουν ένα σύμμαχο που φρόντισε να κάνει τραγικά λάθη και πλην του Ισραήλ, κανείς δεν τον καλοβλέπει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail