Το Ιράν παρουσίασε τον Khorramshahr, το βαλλιστικό πύραυλο με βεληνεκές 2.000 χλμ!

Freepen.gr - Το Ιράν παρουσίασε ένα νέο βαλλιστικό πυραύλο κατά τη διάρκεια στρατιωτικών παρελάσεων που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα για να σηματοδοτήσει την πρώτη ημέρα της ετήσιας Εβδομάδας της Ιερής Αμύνης.

Ο πυραύλος, που ονομάζεται Khorramshahr, παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Τεχεράνη την Παρασκευή, με τον Ιρανό Πρόεδρο Hassan Rouhani και ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους να δίνουν το "παρών".

Ο βαλλιστικός πυραύλος, ο οποίος έχει μήκος 2000 χιλιομέτρων, είναι ικανός να μεταφέρει πολλαπλές κεφαλές, δήλωσε ο ταξίαρχος στρατηγός Amir Ali Hajizadeh, ανώτερος διοικητής του τμήματος αεροδιαστημικής του IRGC (IRGC).

"Όπως παρατηρήθηκε, ο πυραύλος έχει γίνει μικρότερος σε μέγεθος και πιο τακτικός και θα χρησιμοποιηθεί επιχειρησιακά στο εγγύς μέλλον", δήλωσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο των παρελάσεων.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση, ο Rouhani δήλωσε ότι καμία χώρα δεν μπορεί να σταματήσει την Ισλαμική Δημοκρατία από την ενίσχυση των πυραυλικών δυνατοτήτων και των αμυντικών προγραμμάτων.

"Θα προωθήσουμε την αμυντική και στρατιωτική μας δύναμη όσο κρίνουμε απαραίτητο", δήλωσε ο Rouhani συμπληρώνοντας ότι "Δεν επιδιώκουμε την εξουσία κανενός να υπερασπιστεί τη γη μας".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail