Ποιος έδωσε στο ISIS την ακριβή θέση του Ρώσου στρατηγού για τη δολοφονία του - Τι εξετάζει τώρα η Μόσχα


Freepen.gr - Η εξιχνίαση αυτού του μυστηρίου ξεπερνά τις ανησυχίες του Κρεμλίνου από τότε που ο θάνατος του στρατηγού Valery Asapov σε μια επίθεση του ISIS έξω από το Deir ez-Zour το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου έχασε τη ζωή του.

Ενδεικτικό του πόσο απασχολεί το ζήτημα τη Μόσχα είναι ότι σύμφωνα με την DEBKA και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν έχει έντονο ενδιαφέρον για τη διαλεύκανση του ζητήματος.

Ο αρχηγός των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Βαλέρι Γκερασιμόμ, μιλώντας στην κηδεία του Asapov την Πέμπτη έκανε λόγο για «ένα προδοτικό πυρήνα» που έκοψε τη σύντομη ζωή του Ασαπόφ, με άλλα λόγια προέβη σε ένα σαφή υπαινιγμό για την υποψία της προδοσίας μέσα στο στρατόπεδο συμμάχων Ρωσίας-Συρίας-Ιράν-Χεζμπολάχ που πολεμούν στη Συρία. 

Ενισχυτικό στοιχείο προς αυτήν την κατεύθυνση αποτελεί το γεγονός πως το χτύπημα του ISIS ήταν ασυνήθιστα ακριβές, δείχνοντας γνώση της ακριβούς θέσης του στρατηγού.

Ο Γκερασίμοφ αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι ο στρατηγός Asapov αποσπάστηκε πέρυσι κρυφά στο στρατό της Συρίας ως διοικητής του Συριακού Σώματος Πολέμου των Εθελοντών. Το σώμα αυτό σχηματίστηκε στα τέλη του 2016 και εξοπλίστηκε και διοικείται από τους Ρώσους. Αλλά ούτε η Δαμασκός ούτε η Μόσχα είχαν αποκαλύψει ότι ήταν υπό τη ρωσική εντολή ή δημιουργήθηκε ως ρωσική εκδοχή του Σώματος των Επαναστατικών Φρουρών του Ιράν - χωρίς το Ιράν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail