Συγκέντρωση έξω από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων - Χριστιανοί Παλαιστίνιοι ζητούν την εκδίωξη του Πατριάρχη Θεόφιλου Γ'

Την αποπομπή του Πατριάρχη Θεόφιλου Γ' ζητούν Παλαιστίνιοι Χριστιανοί κατηγορώντας τον πως πούλησε στους Ισραηλινούς περιοχές της δικής τους επικράτειας στην Ιερουσαλήμ.

Συγκρεκριμένα περισσότεροι από 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο έξω από το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο στην Ιερουσαλήμ, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του Πατριάρχη Θεόφιλου Γ' αποκαλώντας τον μεταξύ άλλων «ανάξιο».

Ένα σημαντικό ποσοστό των κατοικιών στην περιοχή της Ιερουσαλήμ ανήκει στην ελληνορθόδοξη εκκλησία. Ωστόσο οι Χριστιανοί Παλαιστίνιοι υποστηρίζουν πως πουλήθηκαν στους Ισραηλινούς βάσει του σχεδίου εποικισμού της κυβέρνησης.

Τον Αύγουστο περίπουν 300 χριστιανοί Παλαιστίνιοι, είχαν διαμαρτυρηθεί στο γενικό εισαγγελέα, λέγοντας  ότι «ο Θεόφιλος πουλά γη στον εχθρό μας».

Ένας νέος κύκλος κρίσης φαίνεται ότι ανοίγει σε δύσκολους καιρούς για το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail