Τα ξεπουλήματα δεν είναι επενδύσεις

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Κατά καιρούς ανακυκλώνονται ειδήσεις και οι νεοφιλελεύθεροι προσπαθούν να πείσουν για τα θετικά των ιδιωτικοποιήσεων. 

Η παραχώρηση δημόσιας περιουσίας που χτίστηκε με τη συλλογική συνεισφορά του ελληνικού λαού, με ευνοϊκούς όρους γι αυτόν που του χαρίζεται πολλές φορές, χωρίς καν να καταβάλλει χρηματικό αντίτιμο αλλά με δανεισμό, δεν είναι επένδυση είναι ξεπούλημα. 

Επένδυση είναι η εισαγωγή κάτι νέου στην οικονομία όχι το χάρισμα μιας προϋπάρχουσας υποδομής που κάποιοι φρόντισαν να απαξιώσουν. 

Παράσιτα που δεν καταλαβαίνουν γιατί το κράτος πρέπει να έχει πυροσβεστικά ελικόπτερα ασχέτως αν υπάρχουν πυρκαγιές και όχι να τρέχει την τελευταία στιγμή για να νοικιάσει, που δεν καταλαβαίνουν ότι δάσκαλος πρέπει να υπάρχει και στο τελευταίο άγονο νησί όπου υπάρχει μόνο ένας μαθητής, δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα παράσιτα που θεωρούν το κράτος που είναι περιουσία όλων ατομικό τους τσιφλίκι και που η μόνη τους διαφορά με τα παράσιτα που θεωρούν το κράτος εμπόδιο είναι στην επιλογή του νταβατζή. 

Απέναντι στα παράσιτα πρέπει να ορθωθεί η κοινή λογική της μεικτής οικονομίας, του ελέγχου κάθε ασυδοσίας, είτε κρατικής είτε ιδιωτικής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail