Η Πολωνία αξιώνει ένα τρις δολάρια αποζημίωση από το Βερολίνο για τα όσα υπέστη στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Tomasz_Mikolajczyk - pixabay.com
Freepen.gr - Ένα τρις δολάρια ως αποζημίωση για τα όσα υπέστη η Πολωνία από τη ναζιστική κατοχή κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο αξιώνει η Βαρσοβία από το Βερολίνο δείχνοντας το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν όσοι δε θέλουν να περιορίζονται μόνο στα λόγια.

Η Πολωνία ήταν η πρώτη χώρα που εισέβαλαν οι Γερμανοί με τον Blitzkrieg όταν μοίρασαν τα εδάφη της με την ΕΣΣΔ του Στάλιν.

Ο Πολωνός ΥΠΕΞ, Ο Βιτόλντ Βαστσικόφσκι μιλώντας στο ραδιόφωνο δήλωσε πως η Γερμανία πρέπει να καταβάλει στη χώρα του ως αποζημίωση πάνω από ένα τρις δολάρια.

Τόνισε πως θα πρέπει να υπάξουν σοβαρές συζητήσεις με το Βερολίνο αφού μετά τον τερματισμό του Β' ΠΠ αρκετά ζητήματα έμειναν άλυτα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, Ο υπουργός Αμυνας της Πολωνίας, Αντονι Ματσιέρεβιτς, κατηγόρησε τους Ευρωπαίους πως επιχείρησαν να σβήσουν από την ιστορία και τη μνήμη τα δεινά που υπέστησαν οι Πολωνοί κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Η κυβέρνηση της Πολωνίας απέρριψε το δημοψήφισμα του 1953, όταν η τότε κομμουνιστική κυβέρνηση, φέρεται να είχε παραιτηθεί οποιασδήποτε αποζημίωσης από τη Γερμανία ώστε να ενδεχομένως να μην προκύψει αντίστοιχο ζήτημα και με την ΕΣΣΔ.

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου, πάνω από 6 εκ. Πολωνοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους,.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail