Αλλαγή φύλου με μια δήλωση; Τι μπάχαλο μπορεί να έρθει σε στρατό, Αγιο Ορος και διαζύγια

Anemone123 - pixabay.com
Του Στρατή Μαζίδη

Σύμφωνα με όσα προωθούν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος με μια απλή δήλωση θα μπορεί ο καθένας μας να αλλάζει φύλο. Τόσο απλά. Βέβαια λογικά δε θα είναι τόσο απλά. Αν λέγεσαι Γιώργος, θα πρέπει να γίνεις Γεωργία ή κάτι άλλο, που σημαίνει τρέχα-γύρευε σε αστυνομίες, εφορίες κ.ο.κ.

Εν πάση περιπτώσει όμως σκέφτηκα μερικά μόνο απλά παραδείγματα του μπάχαλου που μπορεί να επέλθει με τις αλλαγές φύλων.

Έρχεται πχ η ώρα που κάποιος πρέπει να παρουσιαστεί στον στρατό. Αν λίγο καιρό πριν αλλάξει φύλο; Δε θα πάει, έτσι δεν είναι; Διότι αν υπάρξει αντίθετη μέριμνα, τότε με βάση την πολιτική ορθότητα δε θα έχουμε μπροστά μας μια ρατσιστική αντιμετώπιση που θα διακρίνει μια "γυναίκα" από μια άλλη; Αλλά και γυναίκες που θα γίνουν "ανδρες" ως αξιωματικοί των ΕΔ δε θα μπορούν να εμποδιστούν από τα αναλάβουν πάσης φύσης αποστολές και θέσεις. Πχ δεν έχουμε δει γυναίκα πιλότο πολεμικού αεροσκάφους στην Ελλάδα.

Άλλο παράδειγμα. Μια γυναίκα αποφασίζει να γίνει άνδρας και επισκέπτεται το Αγιον Ορος. Όσο κι αν εκεί υπάρχει αυτοδιοίκητο, θα τεθεί ή όχι ένα γενικότερο θέμα; Αφού νομικά θα είναι άνδρας και όχι γυναίκα.

Ας δούμε και κάτι τελευταίο. Παίρνουν διαζύγιο οι γονείς. Ο πατέρας αποφασίζει να γίνει γυναίκα άρα μητέρα. Σε ποια από τις δύο μητέρες θα δώσει την επιμέλεια το δικαστήριο;

Τα παραπάνω φαντάζουν αστεία. Είναι όμως; Αυτής της μορφής οι απλότητες μπορούν να φέρουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση με διλλήματα και επιπλοκές που δε φανταζόμαστε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail