Οι πετρελαιοκηλίδες της πολιτικής ζωής


του Μιχάλη Χαιρετάκη

Μην νομίζετε οτι υπάρχουν μόνο πετρελαιοκηλίδες από σαπάκια πετρελαιοφόρα που μολύνουν παραλίες. Το ίδιο ακριβώς γίνεται και με τα σαπάκια της πολιτικής ζωής. Ξεκινάει ένα κόμμα με τις καλύτερες προθέσεις και στην πορεία κάνουν ρεσάλτο πάνω στο σκάφος πειρατές της πολιτικής, ή το σκάφος αλλάζει φορτίο και καπετάνιο στα ανοιχτά και κάνει στροφή 180 μοιρών (όχι 360 Αλέξη ε;) απο τις ιδρυτικές του θέσεις.

Φορτώνεται με χρέη κακοδιοίκησης, που τα φορτώνει στις τράπεζες παίρνοντας προκαταβολές για την μελλοντική του παρουσία μέχρι και το 2300, άσχετα αν σε λίγα χρόνια κάνει τα συνέδριά του σε ασανσέρ, ενώ το ίδιο ακριβώς κόμμα που δεν μπορεί ούτε να συμμαζέψει τα οικονομικά του αλλά ούτε και να απαγορεύσει το πλιάτσικο των δανεικών πλασάρεται ως σωτήρας του έθνους.

Κάποια στιγμή τα περιθώρια στενεύουν και ο λαός αγανακτεί που οι τράπεζες (δηλαδή πάλι εμείς μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων) θα πληρώσουν τα φέσια για τα όργανα γυμναστικής και τα άλλα όμορφα μαύρα έξοδα του κόμματος, για τα οποία φυσικά δεν μπήκε ποτέ κανένα ΣΔΟΕ και κανένας φορολογικός κρατικός μηχανισμός να ελέγξει. Ακόμα και όταν στέλεχος του που βρισκόταν πολύ πολύ κοντά σε πρωθυπουργό εκείνου του κόμματος παραδέχθηκε οτι κουβαλούσε στα ταμεία μαύρο χρήμα ως ρεγάλο, κάποιου ξένου προμηθευτή της χώρας.

Μόλις λοιπόν κοπούν τα βερεσέδια και τα δανεικά και το κόμμα αρχίζει να νοιώθει την ανάσα της δικαιοσύνης που πλησιάζει, αλλάζει ΑΦΜ και όνομα και ξεφορτώνεται το άχρηστο πια όνομα που έχει πλέον απαξιωθεί και στη συνείδηση των πολιτών μετά ειδικά από την συγκυβέρνηση με τον προαιώνιο εχθρό του.

Στους ίδιους χώρους που βρισκόταν τα παλιά γραφεία σε όλη την Ελλάδα, ή πιο δίπλα με μικρότερα ενοίκια, οι ίδιοι ακριβώς πολιτικάντηδες θα κατεβάσουν την μια ταμπέλα και το ΑΦΜ και θα ανεβάσουν άλλη, άσπιλη και αμόλυντη και το κόμμα θα είναι (ο Θεός δηλαδή να το κάνει) κεντροαριστερό όπως βέβαια και το προηγούμενο.

Θα μαζέψει και μικρά αποτυχημένα κομματίδια μιας - δυο χρήσεων που έληξαν και θα φτιάξει έναν όμορφο πολιτικό αχταρμά πολιτικών θέσεων και επιδιώξεων. Αυτό θα το βαφτίσουν ως ελπίδα της κεντροαριστεράς, όπως ακριβώς ελπίδα της αριστεράς είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ελπίδα του κέντρου ο Λεβέντης (αλήθεια τι έγινε ο πάλαι ποτέ αντιπρόεδρός του, Γ.Παπανδρέου;),ελπίδα της Δεξιάς η ΝΔ της Πατριωτικής Δεξιάς οι ΑΝΕΛ (αν δεν υπήρχε το σκήπτρο της εξουσίας , που απεικονίζεται συνήθως ως κουτάλα, δεν νομίζω οτι θα υπήρχε καμμία ιδεολογική συγγένεια με το άλλο κόμμα με το οποίο συγκυβερνούν) και παραδίπλα η Χρυσή Αυγή ξεδοντιασμένη, όχι επειδή είναι ακροδεξιά, αλλά επειδή ήταν επικίνδυνη ως απρόβλεπτη στο πολιτικο μνημονιακό σκηνικό.¨Ομως μην απορήσετε αν σε λίγο καιρό θα τη δείτε και αυτή ως μια συνεπή δεξιά μνημονιακή δύναμη. ¨Ολα αλλάζουν σε αυτόν τον τόπο.

Απο την άλλη η αριστερά που κοιμάται και ονειρεύεται όχι εξουσία , γιατί δεν θα ξέρει τι να την κάνει, αλλά ψάχνει ένα αξιοπρεπές ποσοστό για να κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και παραδίπλα, η πιό αριστερά της αριστεράς που ονειρεύεται ένα κόσμο με ελληνικά απέραντα πράσινα λιβάδια όπου θα βόσκουν ευτυχισμένα πρόβατα και θα ζούν αγαπημένοι εκατομμύρια μετανάστες απο την Αργεντινή μέχρι το Μπαγκλαντές και απο την Ανταρκτική μέχρι την Γροιλανδία. Εκατομμύρια ,δισεκατομμύρια, μετανάστες και πρόσφυγες, μαζί με μια χούφτα άνεργους και εξαθλιωμένους ιθαγενείς,όλοι οι καλοί χωράνε φυσικά και για όλους υπάρχει χρήμα άφθονο για να τραφούν σε μία χώρα κατεστραμμένη οικονομικά και με υψηλότατη ανεργία.

Σε αυτό το πολύ όμορφο πολιτικό σκηνικό η σημερινή εξουσία δεν βλέπει την αλλαγή ονομασίας και ΑΦΜ του κόμματος που της έχει χαρίσει απο τα σπλάχνα του τα καλύτερα μπουμπούκια του, ή μάλλον του κλείνει πονηρά το μάτι περιμένοντάς το ως τρίτο μνημονιακό πόλο εξουσίας.

Η λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας είναι ήδη προαποφασισμένη απο τους δανειστές που την ελέγχουν απόλυτα. Οι ίδιοι και οι ίδιοι πολιτικοί, θα δημιουργούν κόμματα 1-2 χρήσεων σε ένα πολιτικό σκηνικό που θα θυμίζει κινούμενη άμμο, χρήσιμα για να περνούν τις θέσεις και τις επιδιώξεις των δανειστών και στη συνέχεια όταν γκρεμίζονται τα ποσοστά τους θα φτιάχνουν άλλα, που θα είναι τόσο ισχυρά και με τόσο σταθερά θεμέλια και θέσεις όσο οι πύργοι απο άμμο στην παραλία.

Για να μη μας κουράζουν με εκλογικές αναμετρήσεις και άλλες τέτοιες δημοκρατικές αηδίες, θα αλλάξουν το Σύνταγμα προσεχώς, θα βάλουν έναν πρόεδρο 5ετιας ή 7ετίας, φυτευτό αλα Μακρόν, που τα ουσιαστικά καθήκοντά του θα είναι χρέη τροχονόμου για τα κόμματα σαπάκια που θα πηγαινοέρχονται στο προεδρικό μέγαρο για να λάβουν τις εντολές σχηματισμού κυβερνήσεων.

Και ξέρετε φυσικά οτι όλοι αυτοί θα συνεχίσουν να ρυπαίνουν με τις ευλογίες των δανειστών την πολιτική ζωή για πολλές πολλες ακόμα δεκαετίες μέχρι κάποια στιγμή να αγανακτήσει ο λαός (άν αγανακτήσει ποτέ αμφιβάλλω) και τους διαπομπεύσει με πίσσα και πούπουλα όπως έκαναν στο φαρ ουέστ.

ΥΓ. Κάθε φορά που θα γίνεται ένας νέος πολιτικός φορέας μην κοιτάτε την ιδεολογία του και τις ιδρυτικές του θέσεις, αυτές είναι το ψεύτικο περιτύλιγμα. Δείτε ποιοι το απαρτίζουν,για να αντιληφθείτε τις πραγματικές προθέσεις τους και μετά βάλτε άφοβα τα γέλια λέγοντας τη λαϊκή έκφραση "καμαρώστε φάτσες"
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail