Αυτό ήθελε να πει ο Κιμ Γιονγκ Ουν; Μπορεί να μη φτάσω μέχρι το Γκουάμ αλλά την Ιαπωνία την εξαφανίζω από το χάρτη

Του Στρατή Μαζίδη

Η τελευταία πυραυλική δοκιμή της Βορείου Κορέας με το βλήμα να περνά πάνω από τη βόρεια Ιαπωνία προκαλώντας πανικό στο Τόκιο και ενεργοποίηση του έκτακτου μηχανισμού που προέτρεψε τους κατοίκους να πάνε στα καταφύγια δεν μπορεί να είναι τυχαία.

Παλαβός είναι ο Βορειοκορεάτης, θα αναρωτήθηκαν ορισμένοι. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μόνο παλαβός δεν είναι. Έστειλε το μήνυμά του βλέποντας ότι από Πεκίνο και Μόσχα δεν κινδυνεύει. Άλλωστε ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι οι πιέσεις στην Πιονγκγιάνγκ δεν οδηγούν πουθενά.

Η αλήθεια είναι πως οι πυραυλικές δοκιμές της Βορείου Κορέας προβληματίζουν. Άλλες πέτυχαν και άλλες παρουσίασαν προβλήματα. Αν εμπιστευθούμε την ισραηλινή debka τότε πίσω από τις δοκιμές που κατέληξαν σε φιάσκο βρίσκονται οι ΗΠΑ κάνοντας σαμποτάζ.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης γνωρίζει πολύ καλά πως οι πύραυλοί του, ακόμη κι αν δεν παρουσιάσουν δική τους αστοχία, ίσως φτάσουν, ίσως δε φτάσουν στο Γκουάμ ή τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ. Μπορούν όμως να φτάσουν με άνεση στο Τόκιο και τη Σεούλ. Έχουν τη δυνατότητα να καταστρέψουν δύο χώρες συμμάχους της Δύσης.

Το πιο λογικό σενάριο λέει ότι οι εντάσεις θα εξαντλούνται σε δοκιμές από τη μία πλευρά και πομπώδεις στρατιωτικές ασκήσεις από την άλλη. Κανείς δε θέλει να ρισκάρει έναν πυρηνικό πόλεμο. Η Δύση και ορισμένες χώρες θα πρέπει να αποδεχθούν ότι αν αυτές κατέχουν πυρηνικό οπλοστάσιο, τότε δεν έχουν κανένα δικαίωμα να απαγορεύσουν κάτι αντίστοιχο σε τρίτους. Στο κάτω κάτω της γραφής η Βόρεια Κορέα δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν. Αντίθετα πίσω από τις τραγωδίες των τελευταίων δεκαετιών και τις συνέπειές τους όπως η ισλαμική τρομοκρατία, ποιους θα συναντήσουμε;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail