Οι πρώτες φωτογραφίες του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί από τις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας

Αναδημοσίευση από: malkidis.blogspot.gr

Θ. Μαλκίδης: 
Λευτεριά στον Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί!

Οι φωτογραφίες του κατηγορούμενου από την Τουρκία  Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί, τις οποίες  δημοσιεύουμε σήμερα είναι οι πρώτες και μοναδικές έως τώρα που λάβαμε από το συναθλητή μας μετά από πέντε μήνες στη φυλακή. 

Ο Γιάννης Βασίλης μας έστειλε τις φωτογραφίες αυτές μετά από την "πορεία" έξι ωρών  στο διάστημα από την 1η έως την  7η  Σεπτεμβρίου  στη μνήμη των συναγωνιστών του, του  Αρμένιου δημοσιογράφου Χράντ Ντίνκ και  του Κούρδου δικηγόρου Ταχίρ Ελτσί που δολοφονήθηκαν για τη δράση τους και του Έλληνα συγγραφέα Γιώργου Ανδρεάδη! Ειδικότερα για τον Γιώργο Ανδρεάδη στο βιβλίο που εκδώσαμε στη μνήμη του ο Γιάννης Βασίλης  συμμετέχει με κείμενό του, ονομάζοντάς τον πατέρα των ορφανών του Πόντου, ένα εκ των οποίων είναι και αυτός!

Η "πορεία" μέσα στη φυλακή είναι μία συγκλονιστική πράξη του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί με ιδιαίτερους και προφανείς συμβολισμούς, που ενισχύει τον αγώνα του και τη μνήμη του, δίνοντας σε εμάς το μήνυμα ότι η ψυχή του δεν έχει υποδουλωθεί. 

Εμείς από την πλευρά μας, με δηλωμένη την επίσημη σιωπή και αδιαφορία για το ζήτημα,  συνεχίζουμε να στηρίζουμε την προσπάθειά του για ελευθερία, για ελευθερία όλων των λαών της Μικράς Ασίας. 

Λευτεριά στον Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί!
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...