Πόσο χρόνο θα μονοπωλούν την επικαιρότητα δύο λερωμένα με πίσσα μπούτια;

Του Στρατή Μαζίδη

Ένα μεγάλο ατύχημα (;) συνέβη στο Σαρωνικό κόλπο, η νότια ακτογραμμή της Αττικής έχει σε μεγάλο βαθμό καταστραφεί. Αρκετά 24ωρα μετά το συμβάν, ακόμη υπάρχουν σκοτεινά σημεία, μολονότι δε θα έπρεπε. 

Αντί όμως να μας απασχολούν αυτά, η καταστροφή του περιβάλλοντος και η απαξίωση των παράκτιων περιουσιών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων, περιοριζόμαστε στα λερωμένα με πίσσα μπούτια μιας κοπέλας που βούτηξε στη θάλασσα.

Κι όλα αυτά γιατί; Επειδή ο φωτογράφος κ. Max Gyselinck περνούσε από το σημείο και έκρινε σκόπιμο να δημοσιεύσει τη φωτογραφία μολονότι ίσως δε θα έπρεπε. Τι συνεντεύξεις, τι σχόλια γεμάτα χολή, τι "μεγάλη επιτυχία" η φωτογραφία σε ραδιόφωνα "έγκυρων" και "έγκριτων". Ύστερα βγαίνουν κάτι κυρίες όπως η Αυλωνίτου και μιλούν για Photoshop.

Το αν η 38χρονη κοπέλα θα κάνει μπάνιο ή όχι, είναι δικαίωμά της. Εμάς δε μας πέφτει λόγος, διότι αν μας πέφτει τότε να αρχίσουμε να φωτογραφίζουμε όποιον καπνίζει και αντί να μαυρίζει τα πόδια του, μαυρίζει το στόμα, το λάρυγγα και τους πνεύμονές του, όποιον πίνει, όποιον τρώει τον αγλέορα κ.ο.κ.

Ένας αποπροσανατολισμός. Είτε λέγεται τα πόδια μιας γυναίκας είτε είναι ένας γραφικός τύπος ονόματι Κουρουμπλής που η κόρη του δεν τον άφηνε να ψηφίσει απλούστερα μνημόνια στο ΠΑΣΟΚ και τώρα τα ψηφίζει αμάσητα.

Το πρόβλημα είναι αυτό που προαναφέραμε. Η καταστροφή του περιβάλλοντος, η απονέκρωση για χρόνια επαγγελματικών δραστηριοτήτων όπως πχ η αλιεία, η απαξίωση των περιουσιών στις παράκτιες περιοχές καθώς επίσης των μέχρι σήμερα δραστηριοποιούμενων επιχειρήσεων.

Μην αφήνουμε να αποσπάται το βλέμμα και η προσοχή μας. Να εστιάσουμε στο πρόβλημα και να αντιληφθούμε ότι πίσω από αυτό βρίσκεται ένα έγκλημα του οποίου βασικές πτυχές ακόμη τις αγνοούμε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail