Νέο χτύπημα των Ρώσων στους Κούρδους - Μόσχα: Σεβόμαστε την επιθυμία σας αλλά δεν μπορείτε να αποσχιστείτε!

apreklama - pixabay.com
Freepen.gr - Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε επίσημη δήλωση που απορρίπτει τις προσπάθειες της κυβέρνησης του Κουρδιστάν να ανεξαρτητοποιηθεί μονομερώς από το Ιράκ.

Η δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών λέει ότι ενώ η Ρωσία σέβεται τις κουρδικές επιθυμίες για ένα ανεξάρτητο έθνος, αλλά δεν πιστεύει ότι ένας τέτοιος στόχος πρέπει να επιτευχθεί με τον κίνδυνο περαιτέρω αποσταθεροποίησης ενός ήδη βσανισμένου από τον πόλεμο, Ιράκ.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών εκφράζουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι οι ξεχωριστές αποσχιστικές ενέργειες της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν θα χρησιμεύσουν μόνο για την ενθάρρυνση περισσότερων συγκρούσεων και πολιτικής ανασφάλειας.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, το θέμα της ανεξαρτησίας του Κουρδιστάν στο Ιράκ πρέπει να συζητηθεί μέσω "εποικοδομητικού και σεβασμού διαλόγου" και να λυθεί με τρόπο που να διατηρεί την ακεραιότητα ενός ενοποιημένου Ιράκ.

Η δήλωση αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί αποκομμένη από το σύνολο των ευρύτερων γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή και ιδίως την επερχόμενη πιθανή σύγκρουση με τους Κούρδους της Συρίας. Επί της ουσίας η Μόσχα προσχωρεί στο μπλοκ με Ιράν, Ιράκ, Συρία και Τουρκία που δεν επιθυμούν ένα νέο κράτος μέσα στο κέντρο τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail