Επιχείρηση "Μεγάλη Αυγή" για Συρία & Ρωσία - Από το νότο για τα πετρέλαιο και τα σύνορα με το Ιράκ θα εξουδετερώσουν τα σχέδια των ΗΠΑ;

Freepen.gr - Ο Συριακός Στρατός ξεκίνησε την τρίτη φάση της επιχείρησης Big Dawn (Μεγάλη Αυγή) σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές του Al-Masdar News.

Ο στρατός θα προελάσει από την περιοχή της Hamimah  στη νοτιοανατολική Homs προς τη μεθοριακή πόλη Albukamal της επαρχίας του Deir Ezzor.

Ήδη ξεκίνησε το σφυροκόπημα των θέσεων των ισλαμιστών στο T-2 Pumping Station ενώ στις επόμενες ώρες αναμένεται η δραστηριοποίησης της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η απόσταση που πράπει να καλυφθεί είναι περίπου 60 χιλιόμετρα ενώ από το βορρά και το Deir Ezzor ο Στρατός έχει περάσει τον Ευφράτη ενώ τα ρωσικά μαχητικά έστειλαν ένα πρώτο μήνυμα χτυπώντας θέσεις των Κούρδων πολύ κοντά στο απελευθερωθέν τμήμα της πόλης.


Όπως αναλύθηκε σε σημερινό άρθρο που φιλοξενείται στη Freepen.gr η περιοχή νοτίως της πόλης του Deir Ezzor μέχρι την Albukamal είναι πλούσια σε ενεργειακά κοιτάσματα. Αν ο άξονας Συρίας - Ιράν και Ρωσίας την κλειδώσει, τότε ο πόλεμος όσον αφορά το ενεργειακό τελειώνει με τη Δαμασκό και τους συμμάχους απόλυτους νικητές αφού θα ελέγχουν την συντριπτική πλειοψηφία των των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Ίσως εισερχόμαστε στην πιο κομβική φάση του πολέμου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail