Λίγο πριν ανάψει η σπίθα; Βομβάρδισαν θέσεις των Κούρδων στο Ντέιρ Εζορ

Freepen.gr - Είτε η ρωσική είτε η συριακή αεροπορία επιτέθηκαν σε δυνάμεις των SDF υπό την καθοδήγηση των Κούρδων στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη, κοντά στην περιοχή της πόλης Deir Ezzor, σύμφωνα με αναφορές τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από κουρδικά δίκτυα.

Οι εκθέσεις αναφέρουν ότι τα στρατεύματα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων με επικεφαλής τους Κούρδους δέχθηκαν επίθεση από μη αναγνωρισμένα πολεμικά αεροπλάνα - που ανήκουν είτε στις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις είτε στη Συριακή Αραβική Πολεμική Αεροπορία - κοντά στην περιοχή al-Sinaa κατά μήκος της ανατολικής όχθης του Ευφράτη.

Η επίθεση λέγεται ότι πραγματοποιήθηκε σε περίπου 3 Α.Μ. το πρωί με απολογισμό μέχρι στιγμής έξι τραυματίες.

Η Δαμασκός πάντως διαρρέει ότι δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την αεροπορική επίθεση (muraselon)

Την ίδια στιγμή κουρδικά μέσα αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ σπεύδουν να ενισχύσουν τους Κούρδους στην περιοχή.

Οι Κούρδοι εξαρχής βρίσκονταν σε δυσχερή θέση, ωστόσο εναγκαλιζόμενοι πλήρως τις ΗΠΑ και υπακούοντας τυφλά στις εντολές τους περιέπλεξαν την κατάσταση ακόμη περισσότερο. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνούν την τύχη που είχαν τα άλλα πιστά όργανα των ΗΠΑ στην περιοχή, όπως ο FSA και το ISIS.

Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν αν οδηγούμαστε πλέον σε αντιπαράθεση Συρίας και Κούρδων ή αλλιώς Ρωσίας - ΗΠΑ. Για αυτό το πράσινο φως για την είσοδο των Τούρκων στο Ιντλιμπ δε θα πρέπει να προσεγγίζεται ανεξάρτητα. Όσο κι αν το θέλουν οι ΗΠΑ, καμία χώρα της περιοχής δεν επιθυμεί ανεξάρτητο Κουρδιστάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail