ΑΛ6 όταν πουλάς μια κρατική επιχείρηση, ιφ γιου νόου γουάτ άι μιν

Γιώργος Αδαλής

ΑΛ6,
Μια δημόσια επιχείρηση ανεξάρτητα τι χρωστά έχει μια αντικειμενική αξία που όλοι μας γνωρίζουμε ΠΩΣ υπολογίζεται. Να θυμάσαι λοιπόν κάθε φορά που πουλάς μια δημόσια επιχείρηση ότι:

- Oταν την πουλάς πάνω από το 100% της αντικειμενικής της αξίας και εισπράττεις άμεσα το τίμημα είσαι γίγαντας! Οσο καθυστερείς να το εισπράξεις τόσο…κονταίνεις!

- Όταν την πουλάς στο 80-99% της αξίας της είσαι ένας αξιοθαύμαστος νταλαβερτζής της περιουσίας του λαού!

- Όταν την πουλάς στο 50-79% είσαι μιζαδόρος με διδακτορικό από το πανεπιστήμιο της λαικής δημοκρατίας του πασοκιστάν!

- Όταν την πουλάς στο 5% με 50% είσαι για…φυλακή!

- Κι όταν την πουλάς κάτω του 5% την πουλάς για να κρατήσεις την καρέκλα σου!

- Όταν τώρα την πουλάς κάτω του 5% και ταυτόχρονα βάζεις τράπεζες να δώσουν δάνεια στον αγοραστή, τότε δεν είσαι τίποτα από τα παραπάνω! Είσαι απλά ένας .... και μισός!

ΥΓ.
Αύριο θα σου λύσω και την απορία, τι είναι επένδυση, τι αποκρατικοποίηση τι αποεπένδυση και τι είναι προδοσία! Γιατί ΔΕΝ πουλιούνται όλα Αλ6! Κάποια τα κρατάς αλλιώς πουλάς μαζί και τις  καρέκλες αγορίνα! Ιφ γιου νόου γουάτ άι μιν…

* Ο Γιώργος Αδαλής είναι οικονομολόγος και ιδρυτής των Aegeantimes. Απαντά ο ίδιος σε ερωτήματα στην προσωπική του σελίδα στο FB facebook.com/adalisgeo
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...