Τώρα τους βλέπουν με τα κυάλια - Καταπίνουν τα χλμ οι Τίγρεις και απέχουν μόλις 18χλμ από το Ντέιρ Εζορ

φωτο από peto lucem / twitter
Freepen.gr - Οι ελίτ δυνάμεις του Τίγρη του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA), που προελαύνουν προς το Deir Ezzor, έχουν πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των είκοσι χιλιομέτρων από την πολιορκημένη πόλη μετά από άλλη μια μεγάλη πρόοδο τις τελευταίες 12 ώρες.

Σήμερα, οι δυνάμεις των Τίγρεων, κινήθηκαν νοτιοανατολικά των θέσεών τους στην οροσειρά Bishri, εξασφάλισαν έναν τεράστιο έρημο χώρο, μέσα στον οποίο απελευθέρωσαν και κάποιες μικρές ανώνυμες βουνοκορφές που τους δίνουν όμως το πλεονέκτημα του ελέγχου της περιχοής.

Συγκεκριμένα, αυτή η εξέλιξη φέρνει τους Τίγρεις στα μόλις 18 χιλιόμετρα μακριά από τις πολιορκούμενες στρατιωτικές δυνάμεις στην πόλη Deir Ezzor.

Ο σκοπός πλέον μαζί με την 5η Λεγεώνα είναι να καταλάβουν τη διασταύρωση στο Σολάχ ελέγχοντας έτσι το δρόμο προς το Ντέιρ Εζορ.


Πηγές του αραβικού almasdarnews εκτιμούν ότι η άρση της πολιορκίας της πόλης θα έρθει τώρα πολύ πιο γρήγορα από τον Οκτώβριο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail