Τρομοκράτες προσπάθησαν να ανατινάξουν αεροπλάνο στην Αυστραλία με εκρηκτικά από την Τουρκία

Μελίνα Κονταξή

Όπως ανέφερε η Deutsche Welle δυο αδέρφια μέλη του ισλαμικού κράτους κρατούνται από την αυστραλιανή αστυνομία καθώς σχεδίαζαν να ανατινάξουν αεροπλάνο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με εκρηκτικά σταλμένα από ένα διοικητή της Ίσις στην Τουρκία. 

Η βόμβα βρέθηκε στην βαλίτσα ενός επιβάτη και κατασκευάστηκε από στρατιωτικά εκρηκτικά που στάλθηκαν από την Ίσις μέσω διεθνούς εμπορευματικής πτήσης από την Τουρκία Σύμφωνα με την αυστραλιανή αστυνομιά η σχεδιαζόμενη επίθεση στις 15 Ιουλίου σε πτήση από το Σίδνει στο Άμπου Ντάμπι ήταν μια από τις πιο προηγμένες επιθέσεις που επιχειρήθηκαν σε αυστραλιανό έδαφος. 

Τα δυο αδέρφια κατηγορούνται επίσης ότι σχεδίαζαν μια δεύτερη επίθεση σε κλειστό χώρο γεμάτο κόσμο χρησιμοποιώντας χημικά όπλα.

Απ' ότι φαίνεται η Τουρκία μπορεί να συλλαμβάνει μόνο Κούρδους και δημοκράτες άλλωστε μόλις πρόσφατα ύποπτοι για συμμετοχή στην Ίσις αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ εκλεγμένοι βουλευτές είναι στην φυλακή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail