Έτσι ξεκινά τους πολέμους ο Ερντογάν (και στο Αιγαίο) - Αποκάλυψη του βρώμικου σχεδίου με την κατάρριψη του RF-4E Phantom

τα κράνη των πιλότων του Φάντομ
Του Στρατή Μαζίδη

Ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ φέρνει στο φως με άρθρο του στο turkishminute.com τα γεγονότα με την κατάρριψη του τουρκικού RF-4E Phantom από τα συριακά S-300 στις αρχές του καλοκαιριού του 2012.

Ο Μποζτούρκ αποκαλύπτει ότι υπάρχει σειρά στοιχείων που μαρτυρούν πως η κατάρριψη του αεροπλάνου ήταν μεθοδευμένη από τις μυστικές υπηρεσίες της Αγκυρας ώστε το ΝΑΤΟ να παρασυρθεί σε πόλεμο με τη Συρία και να ανατραπεί ο Μπασάρ Αλ Ασαντ.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι εγκαταστάσεις του κέντρου υποκλοπών πέρασαν με εντολή του Ερντογάν από τον Στρατό στη ΜΙΤ και την εν συνεχεία δοκιμή ενός συστήματος αναχαίτισης και υποκλοπων που ανέπτυξε η ASELSAN.

Η μεθόδευση της Αγκυρας ήταν να ενορχηστρώσει την κατάρριψη του Φάντομ ώστε το ΝΑΤΟ να αναλάβει όλη τη βρώμικη δουλειά στη συνέχεια. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, γράφει ο Μποζκούρτ, την παραμονή της κατάρριψης, δύο τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν ακριβώς την ίδια πτήση περνώντας από τα χωρικά ύδατα της Κύπρου και μπαίνοντας στο συριακό εναέριο χώρο ώστε να ενεργοποιήσουν τα συστήματα S-300. Εκείνη την εποχή ο πόλεμος της Συρίας δεν είχε λάβει τη μετέπειτα έκτασή του και η Δαμασκός ήλεγχε την επικράτειά της παρά τις δυσκολίες. Την επόμενη ημέρα το RF-4E Phantom που ήταν σχεδιασμένο για πτήσεις εντός της τουρκικής επικρατείας πραγματοποίησε την αποστολή του φτάνοντας σε σημείο να πετάξει σε ύψος μόλις 200 ποδών.

Τελικά το αεροπλάνο κατερρίφθη με την Τουρκία να κάνει λόγο για εκπαιδευτική πτήση και τη Δαμασκό να διαμαρτύρεται ότι ουδέποτε ειδοποιηθήκε σχετικά από την Αγκυρα.

Ωστόσο οι ΗΠΑ δεν έφαγαν το παραμύθι και μέσω της WSJ άφησαν να κυκλοφορήσει ότι το Φάντομ κατερρίφθη εντός του συριακού εναέριου χώρου παρά τις αιτιάσεις της Τουρκίας και πως διαθέτουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για το συμβάν. Ήταν ένα μήνυμα στον Ερντογάν να καθίσει ήσυχα δίχως να τον ξεσκεπάσουν καθώς δεν επιθυμούσαν να εκτεθεί το ΝΑΤΟ.

Στο τέλος ο Μποζκούρτ αποκαλύπτει και το σχέδιο "βαριοπούλα" το οποίο προέβλεπε σκληρές εμπλοκές στο Αιγαίο, ακόμη και με νέους κανόνες εμπλοκής, ώστε να προκληθούν οι Ελληνες πιλότοι να καταρρίψουν τουρκικό μαχητικό. Αλλά ακόμη κι αν αυτό δε συνέβαινε, το πλάνο προέβλεπε να καταρρίψουν το αεροπλάνο τους οι ίδιοι οι Τούρκοι και στη συνέχεια δια του τύπου να προωθήσουν την ιστορία τους περί σκόπιμης ενέργειας από τους Ελληνες πιλότους και τα σχέδιά τους.

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως η Αγκυρα, όπως αποδείχθηκε με τη σχεδιασμένη κατάρριψη του Φάντομ, δεν έχει κανένα πρόβλημα να στείλει δικά της παιδιά στο θάνατο ή ακόμη και να τα εκτελέσει η ίδια αν είχε προχωρήσει το σχέδιο βαριοπούλα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail