Στραπάτσο του ISIS σε αντεπίθεση στην Al-Sukhnah - Αιφνιδιασμός με νέες οδηγίες από το Γενικό Επιτελείο

Freepen.gr - Σε Βατερλώ εξελίχθηκε η απελπισμένη προσπάθεια του ISIS να ανακαταλάβει την στρατηγικής σημασίας πόλη της Al-Sukhnah τη Δευτέρα πλήττοντας τις θέσεις του Συριακού Στρατού.

Οι τρομοκράτες χτύπησαν σε μικρούς λόφους που βρίσκονται βόρεια της πόλης, εξέλιξη που οδήγησε σε μια δίωρη μάχη, η οποία απεδείχθη ατελέσφορη για τους ισλαμιστές καθώς δεν μπόρεσαν να διαπεράσουν τις άμυνες του στρατού αλλά οδήγησε σε απώλειες.

Ανάμεσα στους νεκρούς τρομοκράτες συγκαταλέγονται αρκετοί αλλοδαποί. Η προσπάθεια αυτή ήταν πιθανότατα η τελευταία απόπειρα του ISIS να καταλάβει την Al-Sukhnah.

Απεναντίας ο Συριακός Στρατός με την 5η Λεγεώνα συνέχισε να κινείται βόρεια της πόλης αφού αναχαίτισε την αντεπίθεση του ISIS με αποτέλσμα να καταλάβει αρκετές θέσεις της οργάνωσης.

Ωστόσο φαίνεται ότι η συνέχεια της επιχείρησης αλλάζει και δε θα συνεχιστεί προς το Ντέιρ Εζόρ, τουλάχιστον όχι αμέσως αφήνοντας τις δυνάμεις του Τίγρη να κατευθυνθούν για το σπάσιμο της πολιορκίας.

Στρατιωτικές πηγές του αραβικού almasdarnews ανέφεραν ότι οι δυνάμεις από την Al-Sukhnah θα κινηθούν βορειο-ανατολικά ώστε να συναντηθούν με τις σταθμεύουσες στη Resafa της Raqqa Δυνάμεις του Τίγρη ώστε με τον τρόπο αυτό να αποκοπεί η γραμμή τροφοδοσίας των τρομοκρατών του ISIS στην επαρχία της Hama.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail