Η αυτοθυσία και ο ηρωισμός των πιλότων των Canadair σε μια φωτογραφία

Freepen.gr - Το ρίσκο και ο ηρωισμός των πιλότων των Canadair αποτυπώθηκε σε μια φωτογραφία.

Ένα αεροπλάνο επιχειρεί σε πολύ χαμηλό ύψος, με τους πιλότους να ξεπερνούν τα όριά τους.

Οι πιλότοι των Canadair ριψοκινδυνεύουν τη ζωή τους με αυτά τα χαμηλά περάσματα ώστε να βελτιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητα της ρήψης νερού.


Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας, τo CL-415 (όπως αυτό της φωτογραφίας) είναι ο διάδοχος του ομώνυμου CL-215. Η κύρια αποστολή του είναι η αεροπυρόσβεση αλλά χρησιμοποιείται και σε αποστολές έρευνας και διάσωσης. Είναι αισθητά αναβαθμισμένο σε σχέση με τον προκάτοχό του. Το πλέον εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του αεροσκάφους είναι ότι έχει τη δυνατότητα λήψης 5455 λίτρων νερού σε 12 δευτερόλεπτα. Τα CL-415 βρίσκονται στην 113 Πτέρυγα Μάχης στη Θεσσαλονίκη, στην 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης «Πρωτέας». Φέρει δίχρωμη παραλλαγή με κίτρινο και κόκκινο χρώμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail