Η Ελλάδα σβήνει τις φωτιές που δεν μπορεί να ελέγξει η Αλβανία - Επιχειρούν δύο Canadair CL 415

Με δύο αεροσκάφη τύπου “Canadair CL 415” συνδράμει από τις πρώτες πρωινές ώρες, για μια ακόμη φορά η χώρα μας, την Αλβανία για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν χθες, 10 Αυγούστου κοντά στην περιοχή του Αργυροκάστρου, ανάμεσα σε χωριά της ελληνικής μειονότητας. 

Σημειώνεται ότι η συνδρομή πραγματοποιείται στα πλαίσια ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν αιτήματος των Αλβανικών Αρχών, στο οποίο άμεσα ανταποκρίθηκε η χώρα μας, μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας είναι η μόνη που συνέδραμε με εναέρια μέσα, το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου την Αλβανία, για να θέσει υπό έλεγχο τις πολλές πυρκαγιές που είχαν εκδηλωθεί στη γείτονα χώρα. 

Για τον λόγο αυτό ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας ευχαρίστησε τον Υπουργό κ. Νίκο Κοτζιά, ενώ ο αλβανικός τύπος ανέφερε εκτενή εγκωμιαστικά σχόλια για την σημαντική συμβολή της Ελλάδας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail