Στο μυαλό ενός Ελληνα πολιτικού


του Μιχάλη Χαιρετάκη

Τί δε θα δινα, να μπορούσα να μπώ για 5 λεπτά στο μυαλό ενός έλληνα πολιτικού. ¨Οχι πραγματικού πολιτικού, το είδος αυτό έχει εκλείψει προ πολλού, αλλά απο αυτούς τους τυχάρπαστους πολιτικάντηδες, που σήμερα υπάρχουν και αύριο γυρίζουν στην κενότητα της ανυπαρξίας τους.

Να ζήσω για λίγο τις περίφημες συσκέψεις τους, με κενό περιεχόμενο ,όπου μαζεύονται για να μαζευτούν και να λένε για να πούν.Τι ακριβώς; Απορίας άξιον. Να μιλάνε για μισή ώρα ή και παραπάνω και άκρη να μη βγάζεις απο αυτά που λένε.

Να προσπαθούν καταμεσήμερο με ντάλα ήλιο να σε πείσουν οτι είναι μεσάνυχτα, να προσπαθούν να σε πείσουν οτι με τις σφεντόνες και τις νερόμπομπες θα κερδίσουν τον πόλεμο.

Αφήνουν τα ωραία τους θέρετρα, τις ωραίες τους ξαπλώστρες για να συσκεφτούν χωρίς να σκεφτούν και χωρίς να ντραπούν. Μα όποιος ντρέπεται παραιτείται, δεν κομπάζει σαν γύφτικο σκεπάρνι, σκύβει το κεφάλι και δε μιλάει.Χώνεται σε μια γωνιά, λουφάζει μέχρι να περάσει η μπόρα, μην τον πάρει και τον σηκώσει και αυτόν , τον άχρηστο.

¨Αχρηστος, αφού δεν μπορεί ούτε να χρησιμεύσει σε κάτι τις δύσκολες αυτές ώρες, αλλά και δεν έχει σχεδιάσει τόσους μήνες ένα πλάνο της προκοπής για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Δεν είναι μόνο οι φωτιές, προχειρότητα και ανοργανωσιά παντού. Και οι προηγούμενοι και οι τωρινοί και αύριο οι επόμενοι. Τα ίδια μαύρα χάλια.

Ανθρωποι που ούτε για κλητήρες, ούτε για παιδία για θελήματα δε θα είχαν θέση σε κάποια σοβαρή εταιρεία, τους βλέπεις κορδωμένους να απαγγέλουν το απόλυτο τίποτα. Σαν ψάρια μέσα στη γυάλα που ανοιγοκλείνουν το στόμα. Χαμηλώστε τον ήχο και απολαύστε τους μέσα στη γυάλα της τηλεόρασης, του υπολογιστή σας.

Πιστέψτε με δεν χάνετε τίποτα, αντίθετα προστατεύετε την ψυχική σας ηρεμία.


ΥΓ Οταν χάνεις 10 αεροπλάνα απο τα 16 που είχες συνολικά μέσα σε 5 χρόνια, δεν πα να φέρεις και τον Αϊνστάιν στη σύσκεψη ή τον Χώκινς, δεν πα να φέρεις τον Πλάτωνα ή τον Αριστοτέλη να συσκεφτούν, φωτιές δε σβήνεις, μόνο κοροϊδεύεις, πρώτα τα μούτρα σου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail