Ένας κόμπος στο στομάχι με όσα διαβάζω για τη Νότια Κορέα



storypacker / pixabay.com
του Μιχάλη Χαιρετάκη

Ειναι λίγες μέρες τώρα που νοιώθω έναν κόμπο στο στομάχι.

Ανακοινώθηκε η ποινή του κληρονόμου γνωστού νοτιοκορεατικού ομίλου-γίγαντα, ο οποίος καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση για διαφθορά ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ. Συγκεκριμένα καταδικάστηκε για τη δωροδοκία της πρώην προέδρου της Ν. Κορέας, Παρκ Γκουν-χιέ, με 40 εκατομμύρια δολλάρια.

Η 65χρονη Παρκ ήταν η πρώτη δημοκρατικά εκλεγμένη ηγέτιδα της Νότιας Κορέας που καθαιρέθηκε από την εξουσία. Σήμερα βρίσκεται προφυλακισμένη και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλάκιση επίσης ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ.

Στη Ν. Κορέα δεν υπάρχει νόμος περι ευθύνης υπουργών, να αθωώνει και να βάζει στο απυρόβλητο κλέφτες και απατεώνες πολιτικούς, ούτε ευεργετικές διατάξεις για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Επίσης η Ν.Κορέα είναι κυρίαρχο κράτος και όχι αποικία χρέους, μόνιμη ή προσωρινή, δεν έχει σημασία, γιατί όπως όλοι γνωρίζουν ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.

Στη Ν. Κορέα λένε τα πράγματα με το όνομά τους και δεν ψάχνουν όμορφες ή άσχετες ουδέτερες λέξεις να τα εξωραϊσουν. Οι ποινές εκτείονται πάντα και όταν λένε ισόβια εννοούν ισόβια όχι 5-6 χρόνια. Στη Ν.Κορέα δεν έχει καραγκιόζηδες ή δουλοπρεπείς χατζηαβάτηδες για πολιτικούς. Στη Ν. Κορέα δεν αρρωσταίνουν,ξαφνικά, όσοι πολιτικοί περνούν τις πόρτες των φυλακών, ούτε δημοσιογράφοι αναλαμβάνουν την αποφυλάκισή τους.

Στη Ν. Κορέα έκαναν Ολυμπιακούς αγώνες το 1988 αλλά τους χρησιμοποίησαν για να αυξήσουν τον τουρισμό τους και τα έσοδά τους και όχι για να πλουτίσουν κάποιοι ή για να αυξήσουν το χρέος τους. Στη Ν.Κορέα δέχονται μόνο πραγματικούς πρόσφυγες που έχουν ανάγκη ασύλου και όχι ορδές απο οικονομικούς μετανάστες που περνούν παράνομα τη χώρα γι αυτό και το ποσοστό αυτών που καταφέρνουν να μείνουν τελικά είναι γύρω στο 7 % (7.3% το 2014).

Στην Ν.Κορέα ζούν 51 εκατομμύρια και κάτι άνθρωποι σε μια χώρα με έκταση μικρότερη απο την Ελλάδα όπου το 65% καλύπτεται απο δάση. Δεν σκέφτηκε όμως κανείς να τα κάψει για να τα κάνει οικόπεδα, βίλες και μαιζονέτες.

Το εθνικό μότο της Ν. Κορέας είναι "Ωφέλησε ευρέως το ανθρώπινο είδος" και όχι "Ψόφος στους σκατόψυχους και τους φασίστες". Στη Ν.Κορέα θα δείς τους δρόμους και τους τοίχους καθαρούς και τα πανεπιστήμια τόπους γνώσης και όχι τόπο αιωνίων φοιτητών και φυτώριο κομματικών στελεχών.

Στη Ν. Κορέα δεν θεωρούν τη σημαία τους παλιόπανο, δεν την καίνε, ούτε τη βάζουν σε λοταρία. Στη Ν. Κορέα σέβονται τη χώρα τους, την αγαπάνε, την τιμούν και τιμωρούν σκληρά όποιον προσπαθήσει να τη βλάψει, ακόμα και αν είναι η ίδια η πρόεδρος, ακόμα κι αν είναι ο κληρονόμος της πιο πλούσιας βιομηχανίας της χώρας που παράγει το 20% του ΑΕΠ της.

Αν είναι κάποιες φορές που νοιώθετε και εσεις τον ίδιο κόμπο, αισθάνεστε οτι σας έπιασαν μ@λ@κες, μη στενοχωριέστε, δεν είσαστε οι μόνοι. Είναι το ίδιο συναίσθημα,αυτή η πίκρα, του κορόιδου, που νοιώθω και εγώ και εκατομμύρια άλλοι ¨Ελληνες...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail