Η καριέρα είναι χολέρα

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Με προεδρικό διάταγμα απο εδώ και περα ορίζεται οτι σημαιοφόρος στην έκτη τάξη του δημοτικού δεν θα επιλέγεται αυτός που θα έχει τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Στη θέση του θα επιλέγονται μετά απο κλήρωση 2 μαθητές, ένας μέχρι την 31 Ιανουαρίου και ο άλλος απο την 1η Φεβρουαρίου.

¨Ηδη καταργήθηκε το απουσιολόγιο και ο απουσιολόγος που ήταν εθιμικά ο καλύτερος μαθητής του τμήματος του προηγούμενου έτους, με αφορμή τον εκσυγχρονισμο του συστήματος της λήψης των απουσιών και καταγραφή τους σε ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους μαθητες όλης της χώρας.

Το επόμενο στάδιο, λογικά είναι η κατάργηση, των βραβείων επίδοσης, επαίνων και στη συνέχεια της βαθμολογίας. ¨Αλλωστε στη σημερινή Ελλάδα πια η καριέρα είναι χολέρα όπως είναι το motto του συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού.

Τι να την κάνεις την αριστεία; Για να αναγκαστείς μετά απο χρόνια σπουδών να δουλεύεις για 100 ευρώ μεικτά όπως 123.000 άλλοι εργαζόμενοι;

Μήπως για να παίρνεις 100-400 ευρώ μεικτά όπως άλλοι 382.000 εργαζόμενοι;

Μήπως για να δουλεύεις περιστασιακά να παίρνεις 2 ευρώ την ώρα και αυτά μαύρα ή να δουλεύεις δωρεάν δοκιμαστικά μέχρι να βαρεθείς να πηγαίνεις απο εργοδότη σε εργοδότη που εκμεταλλεύεται την ανάγκη σου;

Μήπως για να είσαι άνεργος και να ακούς τους διθυράμβους της κας Αχτσόγλου για την πάταξη της ανεργίας με τα μέτρα ασπιρίνες , με προσωρινά προγράμματα για ανέργους που έχουν στόχο όχι το να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας δημιουργώντας νέες πραγματικές θέσεις αλλα να κρύψουν καλά τα ποσοστά για κανένα εξάμηνο μέχρι να βγεί το επόμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που θα πάρει άλλους πάλι ανέργους;

Μήπως για να γίνεις το γκαρσόνι της ευρώπης ή η παραδουλεύτρα προσφύγων και μεταναστών;

Γιατί τελικά τύχη σου χρειάζεται και όχι αριστεία, για να πας μπροστα στη ζωή σου. Τύχη στην κληρωση για σημαιοφόρος, τύχη στην κλήρωση για εισαγωγή σε πειραματικό, τύχη στο να βρείς τελειώνοντας τη σχολή σου μια δουλειά, τύχη στις κληρώσεις με τις αποδείξεις που θα συγκεντρώνεις, τυχη για να μην κλείσει η εταιρεία που εργάζεσαι, τύχη για να ξυπνήσει με τα κέφια του το αφεντικό και να σε πληρώσει, τύχη οταν χρειαστεί να πας για μια επέμβαση στο νοσοκομείο. Τύχη μόνο χρειάζεται.

Και πες οτι γίνεσαι ένας εκ των αρίστων που πλέον δε θα καταγράφονται. Πώς θα περνάς στο πανεπιστήμιο; Ο αρμόδιος υπουργός έχει την πρόταση. Ο τρόπος εισόδου θα αλλάξει, οι εξετάσεις θα καταργηθούν , αλλά οταν τον ρωτάς με τι θα αντικατασταθούν, λέει αφοπλιστικά δεν γνωρίζω. Και όλα αυτά γίνονται, γιατι όπως λεει δεν μπορούν τα 18χρονα να ερωτευτουν με το σημερινό σύστημα των εξετάσεων.



Αν θυμάστε είναι ο δεύτερος υπουργός που συζητάει κάτι και οταν τον ρωτάς απαντάει, δεν γνωρίζω. Η πρώτη ήταν η κα Χριστοδουλοπούλου, που σε ένα διάλογο σπαρταριστό, με τον κο Καμίνη, απαντάει σε ερώτηση για το πως πάνε οι πρόσφυγες στην Ευρώπη, λέει δε γνωρίζω, απλως εξαφανίζονται.



Αλλά πες και οτι καταφέρνεις να περάσεις σε μια σχολή, μια σχολή που δεν έχει καμμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα, τις ανάγκες της χώρας. Μιας σχολής βρώμικης με τις αφίσσες να σχηματίζουν δεύτερους τοίχους, μιας σχολής που συνήθως δεν έχει καμμιά σύνδεση με την παραγωγική διαδικασία και την εργασία.

Γι αυτή τη σχολή έχουν φροντίσει ωστε μόνο σε περιπτώσεις κακουργημάτων και εγκλημάτων κατα ζωής να επεμβαίνει η αστυνομία, αφήνοντας κάθε είδους άλλα εγκλήματα που τιμωρούνται απο το νόμο με φυλάκιση έως 5 ετών στη διακριτική ευχέρεια του πρυτανικού συμβουλίου να επιτρέψει τη σύλληψη του δράστη.

Και αν αναρωτιέσαι τι θα κάνεις αν φτάσεις στα 30 και δεν έχεις ούτε δουλειά, ούτε ζωή; Ο πρωθυπουργός δίνει τη λύση:
"για αυτούς που έχουν φτάσει τα 30 και όταν ξυπνάνε το πρωί βρίσκονται ακόμη στο παιδικό δωμάτιο και δε μπορούν να χαρούν τις ερωτικές τους σχέσεις έχουμε σχέδιο για την αξιοποίηση κτιρίων ιδιοκτησίας του δημοσίου για να στεγαστούν σε αυτά νέοι άνθρωποι."



Σε αυτούς τους ανθρώπους, έχετε εναποθέσει τις ζωές σας, τις ζωές των παιδιών σας. Σε αυτούς τους ανθρώπους έχετε δώσει το δικαίωμα να ορίζουν τις τύχες, το μέλλον, τις σπουδές, την εργασία, την υγεία κι αυτοί με τη σειρά τους με ρητορική τραμπάκουλα σας ενημερώνουν για τις προθέσεις τους.

Εξακολουθείτε να είστε σίγουροι γι αυτό;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail