Κιμ: Πρώτο βήμα αληθινού πολέμου η εκτόξευση του πυραύλου

Ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε
Freepen.gr - «Η πρόσφατη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, όπως και σε αληθινό πόλεμο, αποτελεί το πρώτο βήμα της στρατιωτικής επιχείρησης του Λαϊκού Στρατού της Κορέας στον Ειρηνικό και ένα βαρυσήμαντο πρελούδιο στην αναχαίτιση του Γκουάμ» δήλωσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο KCNA.

Ο ίδιος ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς τύπου Hwasong-12 ο οποίος πέταξε πάνω από τη βόρεια Ιαπωνία μέχρι να καταπέσει ανοικτά του Χοκάιντο.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου σε δήλωση που εγκρίθηκε ομόφωνα από τα 15 μέλη του, έπειτα από τρεις ώρες συνεδρίασης αργά χθες βράδυ στη Νέα Υόρκη καλώντας «όλα τα κράτη-μέλη να εφαρμόσουν αυστηρά και πλήρως» τις αποφάσεις του ΟΗΕ.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail