Δε θα ξεφύγει ούτε ένας - Οι τρομοκράτες περικυκλώθηκαν εντελώς και καταρρέουν στην κεντρική Συρία

Freepen.gr - Ήταν μόνο θέμα χρόνου να βρεθεί το Ισλαμικό Κράτος (ISIL) υπό πολιορκία στα περίχωρα της Χάμα που ισοδυναμεί με ένα βήμα πριν την πλήρη κατάρρευση της τρομοκρατικής ομάδας σε ολόκληρη τη Συριακή Ερημο.

Την Παρασκευή, ο εφιάλτης του Ισλαμικού Κράτους έγινε πραγματικότητα, καθώς ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) και οι σύμμαχοί τους έφτασαν στα βουνά Al-Sha'er από τις θέσεις τους στην ύπαιθρο της Ithriya στα όρια των επαρχιών Χάμα - Ράκκα.

Με τον Συριακό Στρατό να ελέγχει πλέον κάθε δρόμο που οδηγεί την ανατολική ύπαιθρο στην περιοχή Salamiyah, το Ισλαμικό Κράτος αναγκάζεται τώρα να εισχωρήσει στην πολιορκία της στρατηγικής πόλης Uqayrbat, η οποία υπήρξε προπύργιό του για πάνω από δύο χρόνια.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή του almasdarnews στη Χάμα, το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε να αποσύρει τους περισσότερους μαχητές του από την ανατολική Salamiyah, πριν χάσουν την τελική γραμμή τροφοδοσίας τους στην περιοχή.

Η πηγή πρόσθεσε ότι το ισλαμικό κράτος εγκατέλειψε ως επί το πλείστον βομβιστές αυτοκτονίας στην περιοχή, ώστε να εμποδίσουν την απελευθέρωση του Uqayrbat από το Συριακό Στρατό, το οποίο αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail