Άντζυ Σαμίου: "Γιατί η Παναγία δε βάζει το χεράκι της να σβήσουν οι φωτιές;" - Να σου πω εγώ γιατί

Του Στρατή Μαζίδη

«Τι να πεις..... άπραγη κι η Παναγία...τόσες λιτανείες τόσες χιλιάδες κεριά θα καούν, τόσα πανηγύρια, τόσες προσευχές, μα δε λέει να βάλει το χεράκι της να σβήσουν οι φωτιές... λες να θέλει να μας πει κάτι;» σημειώνει σε κοινωνικό δίκτυο η τραγουδίστρια Αντζι Σαμίου βγαίνοντας από το μπαούλο με τη ναφθαλίνη.


Στη συνέχεια διαδικτυακός της φίλος της απάντησε: «Ναι, γιατί η Παναγία μας φταίει και όχι το κακό μας το χάλι σαν κράτος» εκείνη ανταπάντησε: «Πιο ισχυρό είναι το κράτος από την Παναγία;».

Όχι το κράτος δεν είναι πιο ισχυρό από την Παναγία και όταν την τιμούσε [με ειλικρίνεια και όχι για το θεαθήναι] αυτή το βοηθούσε όπως πχ με την πολιορκία της Πόλης από τους Αβάρους.

Γενικά όποτε σημαίνει κάτι άσχημο, τα βάζουμε με το Θεό γιατί δεν παρεμβαίνει. Ή μας φταίει που πληρώνουμε τους παπάδες αντί για πυροσβέστες. Το ότι πχ πληρώνουμε κοπανατζήδες, επίορκους, 40ρηδες και 45αρες συνταξιούχους, αργόσχολους στην ΕΡΤ, συμβούλους στο Μαξίμου, πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη δε μας ενοχλεί, είτε πιστεύουμε είτε όχι.

Λαός δυσσεβής και παράνομος. Φέρνουμε το Θεό στα μέτρα μας και Τον κρίνουμε γιατί έκανε ή δεν εκάνε αυτό που θέλουμε.

Και γιατί η Παναγία να σβήσει τις φλόγες; Αυτή κάνει τους διαγωνισμούς προμηθειών; Αυτή γεμίζει με μπάζα και σκουπίδια τα βουνά; Ελάτε μια βόλτα στην Αγία Παρασκευή στον Υμηττό να δείτε την κατάντια του. Αυτή αφήνει ατιμώρητους τους εμπρηστές; Αυτή προσέλαβα 200 στο πρωτόκολο και 2 στην πυροσβεστική;

Είχαμε σημειώσει σε παλαιότερο κείμενο ότι οι Ελληνες τιμούν μια φορά το χρόνο την Παναγία και τη βρίζουν τις υπόλοιπες 364 ημέρες. Τη βρίζουν στο φανάρι, στο πέναλτι που (δε) δόθηκε, στον καφέ που χύθηκε, στη ζημιά που έγινε, στην στραβή που κάθισε ακόμη, στο χυδαίο ανέκδοτο ακόμη και στο ότι η αργία της έπεσε Σαββατοκύριακο ή μεσοβδόμαδα.

Η Παναγία δε χρειάζεται να μας πει τίποτε. Απλά μας παρακολουθεί και μας ακούει να τα λέμε όλα εμείς. Αν είναι βάλει το χεράκι της, τότε ας το κάνει για να βάλουμε μυαλό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail