Τα απαγορευμένα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον των Ελλήνων της Κύπρου με τα οποία δεν ασχολήθηκε ποτέ κανένας ΟΗΕ

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Ιστορικού Πολιτισμού

Το 1964 η τουρκική αεροπορία βομβάρδισε με απαγορεύμενες βόμβες ναπάλμ και άλλα όπλα στην Τηλλυρία ελληνοκυπριακές θέσεις και χωριά σκοτώνοντας 55 Ελλαδίτες και Κύπριους, αναμέσα στους οπόιους ήταν και 28 πολίτες. Η θρασύδειλη αντίδραση της Τουρκίας ήρθε μετά τις νικηφόρες μάχες της εθνικής φρουράς σε τουρκοκυπριακό θύλακα όπου γινόταν παράνομη εισαγωγή όπλων από την Τουρκία.

Η ελληνική κυβέρνηση έκανε αυτό που κάνει συνήθως όταν κινδυνεύει και δέχεται επίθεση το έθνος, τίποτα και οι διεθνείς οργανισμοί το ίδιο. Παρ'όλα αυτά ένας Τούρκος πιλότος που έπεσε έτυχε συμπεριφοράς σύμφωνης με το διεθνές δικαιο και παραδόθηκε στην Τουρκία.

Η αδράνεια ελλαδικής και κυπριακής ηγεσίας οι ψευδαισθήσεις από την κούφια ρητορική της Σοβιετικής Ένωσης, η αποτυχία εκμετάλλευσης της θετικής στάσης των ΗΠΑ είχε ανοίξει το δρόμο για το 1974. Τα χωριά της Κύπρου που μαυροφορέθηκαν, δεν ήξεραν ότι τα χειρότερα ήταν μπροστά.

Οι νεκροί της Τηλλυρίας είναι αδικαίωτοι και θα συνεχίσουν να είναι μέχρι ο Ελληνισμός να αποκτήσει κυβερνήσεις που θα υπερασπίζονται τα δίκαια του και για να τις αποκτήσει πρέπει πρώτα από όλα να πάψει να συμβιβάζεται με τη μετριότητα, με το λιγότερο κακό και τότε θα βρει τις εναλλακτικές που υπάρχουν αλλα μέσα στο κλίμα της μετριότητας χάνονται στο σκοτάδι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail