Πύραυλος της Βόρειας Κορέας πέρασε πάνω από την Ιαπωνία - Εστάλη sms στον κόσμο να πάει σε καταφύγια

Freepen.gr - Σε νέα πυραυλική δοκιμή προχώρησε τις πρώτες πρωινές ώρες Βόρεια Κορέα εκτόξευσε από τη θέση Σουνάν  κοντά στην πρωτεύουσά Πιονγκγιάνγκ.

Ο πύραυλος σύμφωνα με το Ιαπωνικό υπουργείο άμυνας φαίνεται πως ήταν μεσαίου βεληνεκούς και πέταξε σε ύψος 550 χλμ. Αυτή τη φορά όμως ο πύραυλος πέρασε για πρώτη φορά πάνω από ιαπωνικό έδαφος και συγκεκριμένα τη βόρεια Ιαπωνία πριν σπάσει τελικά σε κομμάτια και πέσει στα ανοικτά της νήσου Χοκαΐντο.

Την είδηση ότι ο πύραυλος πέρασε πάνω από την Ιαπωνία επιβεβαίωσαν και οι Ενοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ.

Η ανησυχία ήταν έντονη ώστε το ιαπωνιό πρόγραμμα προειδοποίησης, J-Alert, έστειλε γραπτό μήνυμα στους κατοίκους στην περιοχή να αναζητήσουν καταφύγιο.



Ιαπωνία και ΗΠΑ ζητούν σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Αμπε να ζητά να κρατηθεί σκληρή στάση απέναντι στη Βόρεια Κορέα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail