Βίτσας: Εμείς θα προσγειωνόμαστε τελευταίοι και θα ελλιμενιζόμαστε τελευταίοι

Freepen.gr - «Εμείς θα προσγειωνόμαστε τελευταίοι και θα ελλιμενιζόμαστε τελευταίοι» αναφέρει μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας στον Ελεύθερο Τύπο και τον Ιάσονα Πιπίνη.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση αν υπάρχει φόβος από την ελληνική πλευρά ότι η Τουρκία επιδιώκει κάποια ένταση και πως θα αντιδράσει η χώρα μας, ο Δημήτρης Βίτσας απήντησε:

Για την Ελλάδα υπάρχει το διεθνές Δίκαιο και οι διεθνείς συνθήκες και δεν υπάρχουν "γκρίζες ζώνες". Το ίδιο το υπουργείο έχει ορισμένα καθήκοντα τα οποία εκκινούν εκ του Συντάγματος και ξεπερνούν τις πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Έχει το καθήκον να διαφυλάξει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Αυτό είναι το βασικό. Σε αυτή την κατεύθυνση, εμείς έχουμε καθήκον να προετοιμαζόμαστε και έχουμε καθήκον να ανεβάζουμε το επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού μας -και το κάνουμε αυτό- και να μεριμνούμε ώστε σε αυτή την αποστολή να είναι αφοσιωμένοι.

Παρακολουθούμε με περίσκεψη μια αναβάθμιση της τακτικής από την πλευρά της γείτονος χώρας και αναπροσαρμόζουμε σε σχέση με αυτό και τις δικές μας δυνάμεις αποτροπής. Εννοώ ότι το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι σε όλες τις διαδικασίες παραβιάσεων εμείς θα προσγειωνόμαστε τελευταίοι και εμείς θα ελλιμενιζόμαστε τελευταίοι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail