Ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις Σερβίας-Σκοπίων! Το Βελιγράδι ανακάλεσε τους διπλωμάτες του

Υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας - wikipedia
Freepen.gr - Η Σερβία ανακάλεσε απροσδόκητα όλο το διπλωματικό της προσωπικό από τα Σκόπια της πΓΔΜ την Κυριακή.

Η Πρέσβης στην ΠΓΔΜ, Ντουζάνκα Ντιβιάκ Τόμιτς, δήλωσε την Κυριακή στο πρακτορείο ειδήσεων Beta ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τους λόγους παραπέμποντας στο Υπουργείο Εξωτερικών στο Βελιγράδι για απαντήσεις.

Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δεν ήταν στη διάθεση του BIRN τη Δευτέρα. Το υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ δήλωσε στη Δευτέρα στο BIRN ότι δεν ενημερώθηκε για τους λόγους της απόσυρσης του προσωπικού και ότι "καθιερώνει επικοινωνία με το Σερβικό Υπουργείο Εξωτερικών".

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εσωτερικών της πΓΔΜ δήλωσε ότι σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης, κατόπιν αιτήματος της Σερβίας, έχει ενισχύσει την ασφάλεια γύρω από την πρεσβεία.

Σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης για τις Διπλωματικές Σχέσεις, η οποία καθορίζει ένα πλαίσιο διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των χωρών, το έθνος υποδοχής πρέπει να προστατεύει τις διπλωματικές αποστολές από εισβολή ή ζημιά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail