Τα "Γεράκια της Ερήμου" κατέβασαν τα φτερά - Διαλύθηκε η θρυλική στρατιωτική ταξιαρχία της Συρίας

Η φιλοκυβερνητική παραστρατιωτική δύναμη "Liwaa Suqour Al-Sahra", ευρύτερα γνωστή ως Γεράκια της Ερήμου διαλύθηκε μετά από περισσότερα από τρία χρόνια υπηρεσίας στη Συρία.

Ο ιδρυτής και ηγέτης των Γερακιών, συνταγματάρχης Mohammad Jaber, διέλυσε την ομάδα και επέστρεψε στη Ρωσία και τις εκεί δραστηριοποιούμενες επιχειρήσεις του.


Το στρατιωτικό προσωπικό των Γερακιών της Ερήμου προερχόταν κυρίως από άνδρες που είχαν υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις.

Οι στρατιωτικοί των Γερακιών θα ενταχθούν είτε εκ νέου στους πεζοναύτες του Στρατού υπό τις διαταγές του συνταγματάρχη Aymen Jaber (αδελφός του Mohammad) ή την 5η Λεγεώνα του Συριακού Αραβικού Στρατού.

Τα Γεράκια της Ερήμου είχαν συμμετάσχει σε αρκετές επιχειρήσεις όπως στη βόρεια Λατάκεια, το Χαλέπι, τη Χάμα αλλά και την πρώτη απελευθέρωση της Παλμύρα το 2016 όπου είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail