Αγωνία στη Συρία - Τοπικός ρεπόρτερ μεταδίδει ότι οι ΗΠΑ "χτύπησαν" απρόκλητα τους Τίγρεις στη Ράκκα

Freepen.gr - Ο αμερικανικός συνασπισμός βομβάρδισε τις θέσεις του Συριακού Στρατού και συγκεκριμένα της ομάδας Tarameeh που ανήκει στους Τίγρεις στη νότια ύπαιθρο της επαρχίας της Ράκκα σύμφωνα με τον τοπικό ρεπόρτερ Ivan Sidorenko.



Σύμφωνα με το δημοσιογράφο που ενσωματώθηκε με τις δυνάμεις των Τίγρεων στη νότια Ράκκα, ο συνασπισμός των ΗΠΑ βομβάρδισε την Tarameeh του Συριακού Αραβικού Στρατού στην πόλη Al-Kader, η οποία βρίσκεται κατά μήκος των συνόρων Raqqa-Homs.

Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι οι προκαταρκτικές αναφορές από την περιοχή δείχνουν ότι αρκετές απώλειες προκλήθηκαν από την επίθεση των ΗΠΑ.

Ο βομβαρδισμός παραμένει ανεπιβεβαίωτος αυτή τη στιγμή, καθώς η Ανωτάτη Διοίκηση του Συριακού Στρατού δεν έχει επιβεβαιώσει την επίθεση. 

Εφόσον επιβεβαιωθεί θα έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς στην περιοχή δεν υπάρχουν Κούρδοι.

Μια αντίστοιχη φονική επίθεση είχε πραγματοποιηθεί "κατά λάθος" το Σεπτέμβριο του 2016 στο Deir Ezzor βοηθώντας καταλυτικά τότε το ISIS να ελέγξει τα όρη Thardeh.

* ενδέχεται πιθανή τροποποίηση της ανάρτησης
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail