Φωτιά στον Περσικό Κόλπο - 7 πολεμικά πλοία παρήγγειλε το Κατάρ στην Ιταλία

Freepen.gr - Επισημοποιήθηκε η συμφωνία ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ μεταξύ Ιταλίας και Κατάρ για την κατασκευή επτά πολεμικών πλοίων όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ:

"Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ των ναυτικών δυνάμεων του Εμιράτου του Κατάρ για την αγορά επτά ναυτικών μονάδων από την Ιταλία στο πλαίσιο της κοινής στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών"

Τον Ιούνιο του 2016, τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri ανακοίνωσαν ότι θα κατασκευάσουν τα πολεμικά πλοία για το Κατάρ με μόνη διαφορά τη δηλωμένη τιμή. Το 2016, η Fincantieri είχε ανακοινώσει ότι η συμφωνία αξίζει περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ δήλωσε ότι η συμφωνία αξίζει 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Για το σκοπό αυτό θα κατασκευαστούν επτά σκάφη επιφανείας. Συγκεκριμένα θα ναυπηγηθούν τέσσερις κορβέτες μήκους άνω των 100 μέτρων, ένα αμφίβιο σκάφος (LPD - Πλατφόρμα προσγείωσης) και δύο περιπολικά πλοία (OPV - Πλοίο υπεράκτιας περιπολίας).

Επίσης θα παρασχεθούν υπηρεσίες υποστήριξης στο Κατάρ για άλλα 15 χρόνια μετά την παράδοση των πλοίων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail