Οι Σύριοι επιστρέφουν στη γη τους - 600.000 άνθρωποι επέστρεψαν στα σπίτια τους

Freepen.gr - Η Συρία κερδίζει και οι Σύριοι επιστρέφουν στη γη που άφησαν. Σύμφωνα με μια μελέτη του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση (σώμα των Ηνωμένων Εθνών), περίπου 602.759 εκτοπισμένοι Σύριοι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους, από τους οποίους περίπου τα δύο τρίτα αυτού του αριθμού επανεγκατεστάθηκαν στην επαρχία του Χαλεπίου.

Όπως αναφέρει το almasdarnews η χρονική περίοδος που καλύπτει η μελέτη είναι από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2017. Συνεπώς αυτός ο αριθμός θα έχει ήδη μεγαλώσει σημαντικά καθώς μόνο τους τελευταίους δύο μήνες οι συριακές δυνάμεις έχουν απελευθερώσει και ασφαλίσει μεγάλες εκτάσεις.

Από τους 602.759 που επέστρεψαν, το 84% είχε εκτοπιστεί εσωτερικά και το υπόλοιπο 16% είχε προσφύγει σε Λίβανο,  Ιράκ,  Τουρκία και  Ιορδανία.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι δύο από τις μεγαλύτερες περιοχές που είδαν την επανεγκατάσταση των εκτοπισμένων Συρίων ήταν οι επαρχίες του Χαλεπίου και της Χάμα, όπου επέστρεψαν 405.420 και 75.209 άνθρωποι (αντίστοιχα).

Επιπλέον, όσον αφορά το Κυβερνείο του Χαλεπίου, η έκθεση του ΟΗΕ διευκρίνισε ότι το 97% των επιστρεψάντων κατοίκων εγκαταστάθηκαν στην αρχική τους κατοικία. Το υπόλοιπο τρία τοις εκατό λέγεται ότι ζει σε ενοίκιο, εγκαταλελειμμένα νοικοκυριά ή σε άτυπους καταυλισμούς προσφύγων.

Η μελέτη αυτή διευκρινίζει ότι οι επανακάμψαντες αντιμετωπίζουν ακόμη σημαντικά ζητήματα όπως είναι η γενική πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, το καθαρό νερό και τα τρόφιμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail