Χειρότερος κι από οξύ ο ΦΠΑ - Ορίστε πως το κράτος εξαφανίζει τα χρήματά μας για να πληρώνει δανειστές, διορισμένους και συνταξιούχους των 40 ετών

skeeze / pixabay.com
Του Στρατή Μαζίδη

Η χώρα είναι σκλαβωμένη. Αν πάλι δεν είναι, τότε σίγουρα για ελευθερία δεν μπορείς να μιλάς. Σε ό,τι κάνεις, ή ακόμη και σε ό,τι δεν κάνεις (πια), χάρη στα τεκμήρια, το κράτος είναι συνέταιρος στο ρόλο όχι του βοηθού αλλά του νταβατζή.

Έρχεται και αρπάζει τον κόπο το δικό σου για να θρέξει την άρρωστη σάρκα του που όλο και ζητάει ενώ εξακολουθεί να σαπίζει.

Πολλοί άδικοι φόροι υπάρχουν σε αυτήν τη χώρα αλλά ο ποιος εξωφρενικός είναι ο ΦΠΑ ο οποίος κυριολεκτικά εξαφανίζει τα χρήματα των πολιτών. Ο ΦΠΑ είναι ένας πονηρός φόρος, ακόμη και με χαμηλούς συντελεστές (απλά η εξέλιξη εκεί είναι πιο αργή και εύπεπτη), που στο τέλος εξαφανίζει τα χρήματα των ανθρώπων.

Δε χρειάζονται περισσότερες αναλύσεις. Οι αριθμοί εν προκειμένω λένε την αλήθεια και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν διαθέσιμα 100,00 ευρώ για αγορά αγαθών ή υπηρεσιών, δείτε τι απομένει μετά από 10 μόλις συναλλαγές:

100,00 ευρώ

1η - 80,64

2η - 65,03

3η - 52,44

4η - 42,29

5η - 34,10

6η - 27,50

7η - 22,18

8η - 17,89

9η - 14,43

10η - 11,63

Είπατε κάτι; Ήδη από την τρίτη συναλλαγή το κράτος έχει ρουφήξει το 50% και στη δέκατη σχεδόν το 90%. Δεδομένου πως αυτές οι συναλλαγές μπορούν να γίνουν χρονικά ακόμη και μέσα σε λίγες ώρες, αντιλαμβανόμαστε όλοι με τι επιθετικότατο καρκίνο έχουμε μπλέξει.

Δεν είναι απορίας άξιο που αρκετοί δεν κόβουν αποδείξεις ή παραστατικά. Με τον τρόπο αυτό διατηρούν ακέραιο το 100ρικο μέσα στην αγορά και την πραγματική οικονομία. Όσοι βέβαια δεν το χρεώνουν στον πελάτη για το εισπράξουν.

Σε κάθε περίπτωση είναι ένας ληστρικός και αντι-παραγωγικός φόρος. Η λύση είναι μία. Απλά να καταργηθεί. Αν το κράτος αναζητά συνεταίρους, τότε ας μας προσλάβει όλους στις πληροφορίες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail